20 τόνοι ακτινιδίων στη Μεσσηνία την Τετάρτη για διανομή

Πρώτη Δημοσίευση: 15/01/2016 09:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/01/2016 09:38
Τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς περίμεναν οι 3.500 δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος πως θα καταφέρουν να λάβουν τα τρόφιμα και τα βασική είδη διαβίωσης, αλλά ακόμα δεν έχουν δει τίποτα, παρά τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει.
Η ημερομηνία διανομής φαίνεται πλέον να μετατίθεται για το Φεβρουάριο και ας ελπίσουμε ότι και το… Πάσχα δε θα λέμε τα ίδια πάλι.
Εκτός επισιτιστικού προγράμματος, πάντως, την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, θα φτάσουν στη Μεσσηνία για να διατεθούν 20 τόνοι ακτινιδίων από ομάδες παραγωγών.
 
Διανομή ακτινιδίων
Την Τετάρτη, λοιπόν, από την Κοινωνική Σύμπραξη θα διατεθούν στη Μεσσηνία 20 τόνοι ακτινιδίων. Τα φρούτα προέρχονται από το πρόγραμμα για αποσυρόμενα από οπωροκηπευτικά από παραγωγούς και αφορά δικαιούχους των Δήμων Μεσσήνης, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος.
Φρούτα θα μπορέσουν να πάρουν κατά σειρά προτεραιότητας οι κάτοχοι κάρτας σίτισης, οι δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος, τα κοινωνικά παντοπωλεία και δημόσια σχολεία.
 
Άφαντο το επισιτιστικό
Πριν από τις γιορτές, η Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας σε επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιούσε ότι είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα τρόφιμα και τα είδη που θα διατεθούν πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από το υπουργείο Εργασίας.
Όμως, πέρασαν τα Χριστούγεννα, πέρασε και η Πρωτοχρονιά, αλλά τα τρόφιμα δε φάνηκαν. Οι νεώτερες πλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι η άφιξη προγραμματίζεται για το Φεβρουάριο.
Κι όλα αυτά, όταν, ως γνωστόν, δικαιούχοι είναι 3.500 συνάνθρωποί μας που τα έχουν ανάγκη.
Να υπενθυμίσουμε ότι αναμένονται να έρθουν είναι κοτόπουλο, βασική υλική συνδρομή (σαμπουάν, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, κ.λπ.) και λάδι.
Το επισιτιστικό πρόγραμμα με παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Οι προμήθειες των ειδών έχουν γίνει κεντρικά από το υπουργείο και μόνο για το 2016 θα γίνουν τοπικά από τις δομές που υλοποιούν το πρόγραμμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις