2.000 άτομα «θα πλημμυρίσουν» την Καλαμάτα με τραγούδια

Πρώτη Δημοσίευση: 07/10/2017 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/10/2017 10:23
Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο θα ξεκινήσει στην Καλαμάτα την προσεχή Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που πραγματοποιείται στην πόλη έπειτα από αυτό του Χορού, τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας μαζί με την Interkultur, ενώ θα συμμετάσχουν 53 χορωδίες από 15 χώρες.
Με βάση τις συμμετοχές, στην πόλη θα βρεθούν για το φεστιβάλ πάνω από 2.000 άτομα, ενώ εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο συμμετείχαν 38 χορωδίες και 1.300 άτομα.
Όσο για την οργάνωση, ο κ. Σάκης Ηλιόπουλος δήλωσε ότι βρίσκονται όλοι στην τελική ευθεία, ενώ βοηθούν 100 άτομα, εργαζόμενοι στο Δήμο αλλά και εθελοντές.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, είπε ότι είναι πλούσιο, με τις περισσότερες εκδηλώσεις να είναι δωρεάν, εκτός από το γκαλά και την εκδήλωση του διαγωνισμού, με τα εισιτήρια να κοστίζουν 10 και 7 ευρώ αντίστοιχα.
Από την πλευρά του, ο κ. Στάθης Γυφτάκης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για το φεστιβάλ, ενώ κάνει όσους εργάζονται για αυτό υπερήφανους και τους γεμίζει ευθύνη, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο χορωδιακό φεστιβάλ της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Μιλώντας για τις εκδηλώσεις, είπε ότι θα γίνουν σε όλη την πόλη, ενώ οι χορωδίες θα τραγουδήσουν κομμάτια για όλα τα γούστα.
Πρώτη εκδήλωση θα είναι εκείνη της παρέλασης, που θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα από την πλατεία της Υπαπαντής και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 9.00 το βράδυ στην Τέντα θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης.
Τέλος, επισήμανε ότι μετά το πρώτο επιτυχημένο Φεστιβάλ στην πόλη έχει αναπτυχθεί ένα χορωδιακό ρεύμα, με τις χορωδίες αυτή τη στιγμή να φτάνουν τις 12.
Κάλεσε, δε, τον κόσμο να παρακολουθήσει το φεστιβάλ, αφού, όπως είπε, είναι σημαντικό για τους χορωδούς να βρίσκονται μπροστά σε κοινό.
Τέλος, ο κ. Δημήτρης Μπούχαλης δήλωσε ότι ούτε οι άνθρωποι του Δήμου περίμεναν τόση μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο φεστιβάλ, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για την τεράστια επιτυχία που θα υπάρξει και στο φετινό. Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για την πόλη να την επισκέπτονται τον Οκτώβριο, ένα «νεκρό» τουριστικά μήνα, 2.000 άτομα, με την προβολή να είναι παγκόσμια.
Π.Μπ.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις