2.110.000 ευρώ στο Δήμο Μεσσήνης για την αντιπλημμυρική του θωράκιση!

Πρώτη Δημοσίευση: 30/08/2017 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/08/2017 10:58
Ομόφωνα αποφάσισε να αποδεχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης τη χρηματοδότηση ύψους 2.110.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου. Ο εισηγητής του θέματος, αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος, ανέφερε στο Σώμα ότι η χρηματοδότηση αφορά τρία πολύ σημαντικά έργα για ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης. Το πρώτο είναι παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης της Μεσσήνης στην τάφρο Τ-10. Το δεύτερο, η διευθέτηση του ρέματος Πλατανάκι – Ραδιώτη στο Πεταλίδι και το τρίτο, η διευθέτηση του ρέματος Αγ. Δημητρίου στη Βαλύρα.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η χρηματοδότηση και η έναρξη έργων στα τρία σημεία που ανέφερε ο κ. Ξαρχάκος, ωστόσο αναρωτήθηκε γιατί έχει εξαιρεθεί η περιοχή της Αρσινόης και της Αρχαίας Μεσσήνης, στην οποία σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Απαντώντας στον κ. Αθανασόπουλο ο Νίκος Ξαρχάκος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει εξαιρεθεί από τη Δημοτική Αρχή, αλλά έχει ενταχθεί σε ξεχωριστό τεχνικό δελτίο που ζητά χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ για έργα μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή. Ανέφερε, δε, ότι έχουν συνταχθεί συνολικά τέσσερα τεχνικά δελτία και τα τρία έργα που απέσπασαν ήδη χρηματοδότηση αφορούν μόνο ένα απ’ αυτά, ευελπιστώντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα τύχουν χρηματοδότησης και τα υπόλοιπα από το υπουργείο Υποδομών.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσώνης τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών των τριών σπουδαίων έργων στο Δήμο Μεσσήνης, ενώ έκανε γνωστό ότι μέσα στους δύο επόμενους μήνες θα έχει προκύψει ανάδοχος για τη μελέτη του σπουδαίου έργου στον Πάμισο, που αφορά τόσο αντιπλημμυρικά έργα όσο και έργα ανάπλασης και ανάδειξης του ποταμού.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις