233 tablets σε δικαστικούς αντιπροσώπους στη Μεσσηνία για απευθείας μετάδοση αποτελεσμάτων

Πρώτη Δημοσίευση: 25/05/2019 20:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2019 20:03
Άρχισαν χθες στην Εισαγγελία, στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και στο Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να δηλώνουν την παρουσία τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι των εκλογικών τμημάτων του νομού, προκειμένου να παραλάβουν από τους Δήμους τους εκλογικούς σάκους και να ετοιμάσουν τις τετραπλές κάλπες που αύριο θα ανοίξουν για 193.826 Μεσσήνιους ψηφοφόρους.
Παρά τις τρομερές δυσκολίες που αντιμετωπίσθηκαν για να καλυφθούν όλες οι θέσεις για δικαστικούς αντιπροσώπους, εκτιμάται ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. Πάντως, για να καλυφθούν οι θέσεις στα 870 εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας, χρειάσθηκε, εκτός από δικαστικούς υπαλλήλους, για πρώτη φορά να διορισθούν και διευθυντές σχολείων, ενώ κλήθηκαν και προϊστάμενοι υπηρεσιών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
 
Ευρω-κόμματα
Την Πέμπτη από το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έφυγαν και οι τελευταίοι εκλογικοί σάκοι για τους Δήμους, ενώ χθες ετοιμάζονταν πυρετωδώς για τον αυριανό μαραθώνιο συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια στη Μεσσηνία, όλοι οι περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί συνδυασμοί τα έχουν παραδώσει κανονικά. Στις ευρωεκλογές ωστόσο, οι Μεσσήνιοι ψηφοφόροι θα διαπιστώσουν κάποιες διαφορές, καθώς τρία κόμματα, αν και έχουν ανακηρυχθεί ως υποψήφια, δεν έστειλαν στη Μεσσηνία ψηφοδέλτια.
Τα τρία αυτά κόμματα για τις ευρωεκλογές που δε θα βρείτε αύριο στα εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας είναι: Κόμμα Ισότητας – Ειρήνης - Φιλίας, Ελληνικό Όραμα και Κολλάτος-Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα-Οικολογικό Ελληνικό.
Τα υπόλοιπα 37 κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές είναι: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Λαϊκός Σύνδεσμός-Χρυσή Αυγή, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες-Πάνος Καμμένος, Ένωση Κεντρώων, Πολίτες του Ηλία Ψηνάκη, Ελληνική Λύση- Κυριάκος Βελόπουλος, Δημιουργία Ξανά-Θάνος Τζήμερος, Λευκό-Λαϊκές Ευρωπαϊκές Κοινωνικές Ομάδες PESG-PEOPLES EUROPAN SOCIAL GROUPS, Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ελεύθερη Πατρίδα, Εθνικό Μέτωπο-Πατριωτικός Σύνδεσμος- Λιοντάρια Συνεργεία για την Ελλάδα, ΕΝΥΠΕΚΚ-Όρθια Ελλάδα, Ελλήνων Συνέλευσις, Δημοσθένης Βεργής-Έλληνες Οικολόγοι, Οργάνωση Κουμμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας, Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος Νότης Μαριάς, Νέα Ελληνική Ορμή, Αγροτικό. Κτηνοτροφικό. Κόμμα Ελλάδας, Κόμμα Νέων, Νέα Δεξιά, Οικολογία Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Άρμα Συνεργασίας Για την Ευρώπη των Εθνών Γιάννης Δημαράς Ελληνική Πολιτική Συνείδηση - Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών - Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή -ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας, Έλληνες Ριζοσπάστες, Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο, Οικολόγοι Πράσινοι, ΛΕΥΚΟ- Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης, Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ)-Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση (ΠΑΤΡΙΕ), Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής (Λαϊκή Ενότητα «ΛΑΕ» Κόμμα Πειρατών Ελλάδας-Συνεργαζόμενοι), Δημοκρατική Ευθύνη, Φιλελεύθερη Συμμαχία, ΜέΡΑ25, Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου.
 
233 tablets και αποτελέσματα
Χθες στο Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έγιναν δοκιμές μετάδοσης αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών. Από τη Μεσσηνία, στο υπουργείο θα γίνεται μετάδοση από 5 τηλεφωνικές γραμμές. Τα τηλεγραφήματα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μπορούν να τα στέλνουν όταν τελειώσουν την καταμέτρηση, εκτός από φαξ, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Επίσης, σε 233 δικαστικούς αντιπροσώπους της Μεσσηνίας έχουν παραδοθεί και ισάριθμα tablets, μέσω των οποίων θα μπορούν να στείλουν άμεσα και με ασφάλεια τα αποτελέσματα.
Μέσω του ειδικά διαμορφωμένου λογισμικού που έχει προεγκατασταθεί, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο από το δικαστικό αντιπρόσωπο -υπάρχουν ανεπτυγμένα συστήματα ασφαλείας από την εταιρεία- θα μπορεί να στείλει ο δικαστικός αντιπρόσωπος τα αποτελέσματα όλων των καλπών που θα καταμετρήσει και όχι μιας μόνο κάλπης, πάρα πολύ σύντομα και πάρα πολύ γρήγορα.
Πάντως, από το Τμήμα Εκλογών και Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα καταμετρηθούν μόνο συνδυασμοί και σταυροί ευρωεκλογών και μόνο συνδυασμοί για περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Δε θα καταμετρηθούν σταυροί υποψηφίων και κοινοτικές εκλογές. Άλλωστε, στη μετάδοση και καταχώρηση των αποτελεσμάτων θα υπάρχουν μόνο 10 άτομα, καθώς όλο κι όλο το δυναμικό των εκλογικών συνεργείων είναι 42 άτομα.
Σημειωτέον ότι όλοι αυτοί θα «βρίσκονται στο πόδι» έως τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας και αμέσως μετά πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες προετοιμασίας για τη διενέργεια των εκλογών τη Β΄ Κυριακή.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις