26 συλλήψεις για μικροαδικήματα στην τακτική επιχείρηση της Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 15/09/2019 08:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/09/2019 08:07
Κι άλλο μηχανάκι είχαν κλέψει οι 3 ανήλικοι που συνελήφθησαν προχθές


Η τακτική εβδομαδιαία αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Μεσσηνία, στα πλαίσια ευρύτερων σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σταδιακά από την Τρίτη έως και προχθές Παρασκευή.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα για μικροαδικήματα, ενώ εξιχνιάσθηκαν και δύο κλοπές.
Συνολικά σε όλη την περιφέρεια έγιναν έλεγχοι σε 1.052 άτομα, εκ των οποίων 758 ήταν Έλληνες και 294 αλλοδαποί, καθώς και σε 834 οχήματα. Προσήχθησαν 132 άτομα, από τα οποία 75 ήταν Έλληνες και 57  αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 79 άτομα. Τέλος, βεβαιώθηκαν συνολικά 264 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
Ένας 57χρονος στην Καλαμάτα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών, για φορολογικές παραβάσεις.
Ένας 20χρονος αλλοδαπός, για ένα τσιγαριλίκι.
Τρεις Ρομά, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, εκ των οποίων ο ένας και για ναρκωτικά. Ειδικότερα, ένας 41χρονος στο Καρτερόλι για κατοχή 0,2 γραμμ. ηρωίνης και ένα κυνηγετικό όπλο κι ένας πεθερός με τη νύφη του στη Μεσσήνη, για πλημμελή φύλαξη δύο όπλων.
Πέντε Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέσσερις Έλληνες και 4 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.
Δύο Έλληνες, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Έξι αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που είχε γίνει τη Πρωτομαγιά από φορτηγό στα Αρφαρά. Ο δράστης είχε αφαιρέσει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα πορτοφόλι με 50 ευρώ και μια τραπεζική κάρτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου Ρομά. Επίσης, από την ίδια υπηρεσία εξιχνιάσθηκε μία κλοπή μοτοσικλέτας, που είχε γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων. Πρόκειται για δύο αδέλφια 16 και 14 ετών και έναν 15χρονο φίλο τους. Είναι οι ίδιοι ανήλικοι που προχθές συνελήφθησαν να έχουν κλέψει άλλο μηχανάκι από την Καλαμάτα.

Της Βίκυς ΒετουλάκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις