To 2o «Ancient Messene Open» κέρδισε το στοίχημα διαφημίζοντας τη Μεσσηνία σ’ όλο τον κόσμο

Πρώτη Δημοσίευση: 06/11/2017 19:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2017 19:53
Ενθουσιασμένοι οι 50 αθλητές από 15 χώρες από την διοργάνωση και την περιοχή !
 
Τα τελευταία χρόνια η ιδέα  για την πραγματοποίηση ενός διεθνούς τουρνουά στο τένις με αμαξίδιο στη Μεσσηνία είχε «καρφωθεί» για τα καλά στο μυαλό του «δικού μας» πρωταθλητή Γιώργου Λαζαρίδη.  Με τεράστια εμπειρία για περισσότερα από 10 χρόνια σε τουρνουά σ’ όλο τον κόσμο ο  Γιώργος ήθελε να βάλει και τη δική του (μας) περιοχή στο «χάρτη» των διεθνών τουρνουά και να αποδείξει και ότι η χώρα μας μπορεί να διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία ένα   ανάλογο. Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται οι δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ήταν αρκετές… Υποδομές , γήπεδα που ταυτόχρονα θα ήταν φιλικά για άτομα σε αμαξίδιο , αλλά και πολλά ακόμα καθώς σπανίζουν τα διεθνή τουρνουά στην Ελλάδα για αθλητές ΑμεΑ. Η προσπάθεια και ο σχεδιασμός ξεκίνησαν το 2015. Οι  πολιτικές εξελίξεις όμως  «φρέναραν» τα σχέδια και έτσι το 2016 ο Γιώργος κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το 1ο Ancient Messene Open, στο φιλόξενο χώρο του Buca Beach Resort που πληρούσε και όλες τις προϋποθέσεις. Μαζί του εξ αρχής, μια ομάδα στενών του φίλων, που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και ως απλοί εθελοντές έκαναν τα πάντα για γίνει το «όνειρο» του Γιώργου πραγματικότητα.
Φυσικά,  σημαντικό ρόλο έπαιξαν τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου που αγκάλιασε το εγχείρημα του Καλαματιανού πρωταθλητή αλλά και οι δεκάδες χορηγοί που τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια βοηθώντας τον να καταφέρνει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και να συμμετέχει σε πολύ μεγάλες και απαιτητικές διοργανώσει. Η δημοφιλία του δικού μας πρωταθλητή φαίνεται όμως ότι δεν εξαντλείται στα όρια του νομού Μεσσηνίας και φθάνει σ’ όλο τον κόσμο. Οι 25 συμμετοχές του περυσινού 1ου τουρνουά φέτος διπλασιάστηκαν και έγιναν 50, και, αν κρίνουμε από τις εντυπώσεις των αθλητών και απ΄όσα μας δήλωσαν του χρόνου οι συμμετοχές, αν όλα πάνε καλά ίσως ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Το μεγαλόπνοο «όνειρο» που έγινε πέρυσι πραγματικότητα, φέτος αποδεικνύει ότι θα γίνει θεσμός για την περιοχή μας διαφημίζοντας τη παράλληλα τόσο για τις ομορφιές της όσο και για την άψογη φιλοξενία της στα πέρατα της γης. Οι 50 αθλητές προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα υψηλότατου επιπέδου σ’ όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες, δίνοντας παράλληλα ένα μάθημα ζωής στον καθένα από εμάς. Μετά τη λήξη των αγώνων σήμερα το πρωί, οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα μείνουν για μερικές μέρες και στο “Elite City Resort” για να γνωρίσουν και την Καλαμάτας αλλά και να απολαύσουν μερικές ημέρες χωρίς το άγχος των αγώνων. Το «Θάρρος» βρέθηκε την Παρασκευή το πρωί στις εγκαταστάσεις του Buca Beach Resort και συνομίλησε με αθλητές απ΄όλο τον κόσμο για την εμπειρία της συμμετοχής τους στο 2ο Ancient Messene Open αλλά και με τον Γιώργο Λαζαρίδη που είχε διπλό ρόλο σ’ αυτούς τους αγώνες.
 Του «οικοδεσπότη» αλλά και του αθλητή που επιθυμεί να κατακτήσει τίτλους όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο «σπίτι» του μπροστά στο δικό του κοινό που «αγκάλιασε» εξ’ αρχής την προσπάθεια του.

 
 
Viljar Villiste -  Mait Matas , Εσθονία

IMG_1524.jpg
 
«Ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι πολύ καλός μας φίλος, μας προσκάλεσε να έρθουμε στο τουρνουά  που διοργανώνει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι η πρώτη μας φορά τόσο στο “Ancient Messene Open” όσο και σ’ ένα τουρνουά στην Ελλάδα και όλα είναι πολύ καλά. Τόσο η διοργάνωση όσο και το επίπεδο των αγώνων. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε εδώ και του χρόνου.»
 
Greoffroy Schivi, Νανσί Γαλλία

IMG_1533.jpg
 
«Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα.  Για το τουρνουά μου μίλησε ο Έλληνας ο πρωταθλητής Στέφανος Διαμαντής λέγοντας μου τα καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μου καθώς  κέρδισα δυο παιχνίδια στο μονό αλλά μετά έχασα από τον Γιώργο Λαζαρίδη, που είναι ένα πολύ δυνατός αθλητής , πολύ καλός φίλος και είχε και την υποστήριξη από το κοινό. Μετά το τουρνουά είμαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία για λίγες ημέρες να επισκεφτώ  και την Καλαμάτα. Θέλω να δω πολλά μέρη στην Ελλάδα και ελπίζω να καταφέρω και του χρόνου να βρεθώ στο τουρνουά.»
 
 
Hakan Gungor, Άδανα Τουρκία

IMG_1538.jpg
 
«Είμαι εδώ για δεύτερη φορά. Μου άρεσε πολύ τόσο το επίπεδο των αγώνων πέρυσι όσο και η περιοχή και η Καλαμάτα που είναι μια πανέμορφη πόλη. Επίσης η διοργάνωση είναι καταπληκτική. Φυσικά και ο Γιώργος είναι ένα πολύ καλό παιδί και πολύ καλός φίλος. Ελπίζω και του χρόνου να είμαι εδώ»
 
 
 
Luca Spano, Μιλάνο Ιταλία
 
IMG_1539.jpg

«Είναι η πρώτη μου φορά στο τουρνουά και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ καλό όπως και η διοργάνωση αλλά και η φιλοξενία από το ξενοδοχείο. Είμαι πολύ χαρούμενος και που ο διοργανωτής αυτών των αγώνων είναι ένας πολύ καλός φίλος όπως ο Γιώργος ο Λαζαρίδης. Θα έρθω σίγουρα και του χρόνου, καθώς, όταν κάπου περνάω καλά, θέλω πάντα να επιστρέφω…»
 
 
Asi Stokol, Ισραήλ
 
IMG_1540.jpg

«Είναι η πρώτη μου φορά σ’ αυτό “Ancient Messene Open” και η δεύτερη μου φορά γενικά στην Ελλάδα. Ήρθα επειδή ο Γιώργος είναι ένας πολύ καλός φίλο και είμαι τυχερός γιατί διαπίστωσα ότι η διοργάνωση είναι καταπληκτική, το ξενοδοχείο, το φαγητό υπέροχο, όλοι οι άνθρωποι εδώ πάρα πολύ φιλόξενοι.Σίγουρα θα έρθω και του χρόνου.Τη Δευτέρα θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω και την Καλαμάτα.»
 
 
Taneli Tenhunen, Φινλανδία
 
IMG_1541.jpg

«Βρίσκομαι στο τουρνουά για δεύτερη φορά. Ο Γιώργος είναι φίλος εδώ και 15 χρόνια και πάντα θα έρχομαι όσο διοργανώνει το τουρνουά. Φέτος και το επίπεδο των αγώνων έχει ανέβει αρκετά λόγω των περισσότερων συμμετοχών. Ήδη μπορεί να πω ότι βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα τουρνουά στην Ευρώπη στο τένις με αμαξίδιο. Φυσικά , μου αρέσει και η περιοχή και ο καιρός που δεν έχει σχέση αυτή την εποχή με τη Φινλανδία. Ελπίζω τις επόμενες ημέρες να γνωρίσω καλύτερα και την πόλη της Καλαμάτας.»
 
 
Natalja Novikova, Λετονία
 
«Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο «Ancient Messene Open» και είμαι αρκετά χαρούμενη γι’ αυτό. Αν και αγωνιστικά δεν μπορώ να πω ότι τα πήγα πολύ καλά, το επίπεδο των αγώνων ειδικά στις γυναίκες είναι πολύ υψηλό αλλά και η διοργάνωση πολύ καλή. Οι καιρικές συνθήκες επίσης ήταν ιδανικές. Ελπίζω να βρεθώ και τα επόμενα χρόνια στο τουρνουά.»
 
IMG_1542.jpg
 
Stancu Ionut Filisan, Ρουμανία
 
«Πρώτη μου φορά στο τουρνουά, πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο καιρός την πρώτη ημέρες ήταν λίγο κρύος αλλά από σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) είναι υπέροχος. Όλοι οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είναι πάρα πολύ φιλόξενοι και το επίπεδο των αγώνων αρκετά υψηλό για έμενα. Ελπίζω να βρίσκομαι εδώ και του χρόνου.»
 
 
Γιώργος Λαζαρίδης
 
23261828_10214436030965781_1402721799_o.jpg
 
«Η διοργάνωση εξελίσσεται πολύ καλά. Είμαστε χαρούμενοι που φέτος συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές και από περισσότερες χώρες. Ο καιρό αν εξαιρέσουμε λίγο την πρώτη ημέρα, ήταν και φέτος «σύμμαχος» της προσπάθειας μας. Μετά τους αγώνες θα δώσουμε και ένα ερωτηματολόγιο σ’ όλους τους συμμετέχοντες ώστε να δούμε τους τομείς που θα πρέπει να βελτιωθούμε ώστε του χρόνου το επίπεδο του τουρνουά να είναι ακόμα υψηλότερο. Σίγουρα νιώθω χαρούμενος που το «Ancient Messene Open», αγκαλιάζεται από αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο και πλέον καθιερώνεται ως θεσμός και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το «Nielson Buca Beach Club» , όλους τους χορηγούς μου που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά τους φίλους και εθελοντές που χωρίς αυτούς το τουρνουά δε θα γινόταν πραγματικότητα.»
 
 
Του Κώστα Γαζούλη


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις