3ες «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» από 3 μέχρι 18 Ιουλίου

Πρώτη Δημοσίευση: 22/02/2019 09:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2019 09:37
Οι 3ες «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» είναι πλέον γεγονός και θα διοργανωθούν από την «Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από τις 3 Ιουλίου. Από τότε και μέχρι τις 18 Ιουλίου, που το μουσικό φεστιβάλ της Καλαμάτας θα δώσει τη σκυτάλη στο «Διεθνές Φεστιβάλ Χορού», ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, masterclass και μουσικολογικών διαλέξεων θα μετατρέψει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε πόλο έλξης μουσικής και πολιτισμού.
Ταυτόχρονα, μέσω των masterclass διεθνούς απήχησης με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς παιδαγωγούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα δοθεί η δυνατότητα καλλιτεχνικής προόδου και έμπνευσης σε ταλαντούχους νέους και νέες μουσικούς, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες.
Τέλος, το συναρπαστικό καλαματιανό μουσικό καλοκαίρι θα κλείσει στα τέλη Αυγούστου (24 με 31 Αυγούστου) με την αναμενόμενη νέα συνεργασία και τις συναυλίες με την ελληνοαυστριακή μουσική ακαδημία εγχόρδων «Strings in Motion» του καθηγητή Χρήστου Κανέττη, που πάει πλέον να γίνει θεσμός!
Όσο για το αναλυτικό συναυλιακό πρόγραμμα, το οποίο εκτείνεται από την κλασσική μουσική και φτάνει μέσα από μουσική για παιδιά μέχρι και στην αυτοσχεδιαζόμενη τζαζ και σε «σινεφιλικές» συνεργασίες, αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα των masterclass και των μουσικολογικών διαλέξεων, θα ανακοινωθούν σύντομα.
 
Διδάσκοντες
Οι καταξιωμένοι μουσικοί και παιδαγωγοί που θα διδάξουν στα masterclass του Ιουλίου είναι ο κόντρα-τενόρος Άρης Χριστοφέλλης και ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Αδάμ (Masterclass Λυρικού Τραγουδιού και Σκηνικής Παρουσίας – 3 με 8 Ιουλίου 2019), ο Felix Froschhammer (Masterclass Βιολιού – 10 με 18 Ιουλίου 2019), η Indira Rahmatulla (Masterclass Βιολοντσέλου – 10 με 18 Ιουλίου 2019) και η Αλεξία Μουζά (Μasterclass Πιάνου – 10 με 18 Ιουλίου 2019).
Τα masterclass απευθύνονται σε νέους και νέες μουσικούς (μονωδία, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο) από όλον τον κόσμο και όλων των ηλικιών – από σπουδαστές και απόφοιτους ωδείων μέχρι και σπουδαστές μουσικών σχολών του εξωτερικού.
 
Masterclass
Τα masterclass των «Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας» θα διεξαχθούν από τις 3 μέχρι και 18 Ιουλίου  σε αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, αλλά και στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Ωδείο. Για περισσότερες πληροφορίες για τους καθηγητές των masterclass και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα καθαυτά, όπως και για τις αιτήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.kalamatamusicdays.com).
 
Μαθήματα
Τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά και η παρουσία ενός ευρύτερου ακροατηρίου είναι επιθυμητή. Κυρίως οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τόσο οι μαθητές της σχολής των εγχόρδων, πιάνου και μονωδίας όσο και οι σπουδαστές άλλων σχολών του ωδείου, είναι προσκεκλημένοι να παραστούν στην παρακολούθηση των μαθημάτων.
 
Indira Rahmatulla,
Καλλιτεχνική διευθύντρια θα είναι η βιολοντσελίστρια Indira Rahmatulla, η οποία δήλωσε σχετικά:  «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που γίνομαι η καλλιτεχνική διευθύντρια των “Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας”. Θεωρώ ότι ως ομάδα θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις οργανωτικές ικανότητές μας και εύχομαι το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα, συνεχίζοντας να καλωσορίζουμε στο φεστιβάλ μας μια ποικιλία συναυλιών και παραστάσεων με ταλαντούχους καλλιτέχνες και δουλεύοντας μέσα από τα masterclass μαζί με τη νέα γενιά μουσικών. 
Η αποστολή μας με αυτό το φεστιβάλ είναι να προσφέρουμε στο κοινό, μέσω της επικοινωνίας της μουσικής με άλλες μορφές – κυρίως παραστατικής – τέχνης και της εκτενής δουλειάς και ζύμωσης που ενθαρρύνεται μεταξύ των καλλιτεχνών στις ημέρες του φεστιβάλ, μια ποιοτικά άρτια καλλιτεχνική εμπειρία.
Έχοντας παραστεί μάρτυρας της εξέλιξης του φεστιβάλ και βιώνοντας με κάθε χρόνο μια τεράστια ανάπτυξη, με γεμίζει με μεγάλη χαρά και ελπίδα το λαμπρό μέλλον της μουσικής σκηνής στην Καλαμάτα.
Ενθαρρύνω όλους όσοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν ή βρίσκονται στην πόλη της Καλαμάτας να παραστούν σε κάποια από τις δραστηριότητές μας και μέσα από αυτές να εμπνευστούν, να μάθουν και να επικοινωνήσουν με τους άλλους καλλιτέχνες».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις