3 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση του Καλαμάτα – Σπάρτη, δια χειρός Αλέξη Χαρίτση

Πρώτη Δημοσίευση: 07/08/2018 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/08/2018 09:04
Η συντήρηση και η βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου, με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου. Τα έργα που προβλέπονται να γίνουν αφορούν  και τη βελτίωση του οδοστρώματος και των πρανών, αλλά και τη λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
Το έργο διαθέτει τεχνικό δελτίο και, όπως σημείωσε η κα Νικολάκου, άμεσα το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να γίνει αποδοχή της χρηματοδότησης και εγγραφεί στον προϋπολογισμό της περιφέρειας.
Αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτησή του.
 
Συνεργασία με Αλ. Χαρίτση
Σε ανακοίνωσή της η κα Νικολάκου εξέφρασε την ικανοποίηση της περιφερειακής αρχής για την εξασφάλιση των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα οδικής ασφάλειας.
Επίσης, δήλωσε:
«Η συνεχιζόμενη εξασφάλιση πόρων και υλοποίηση έργων υποδομής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί προϊόν σκληρής δουλειάς και υπεύθυνης προετοιμασίας των τεχνικών δελτίων εκ μέρους της Περιφέρειας, της γνώσης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και της εξαιρετικής συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ιδίως με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα να αξιοποιήσουν άμεσα τους πόρους αυτούς και να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο προς όφελος των πολιτών».
Στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, τα τελευταία δυο χρόνια, έχουν υλοποιηθεί δύο έργα. Το ένα αφορούσε την επένδυση πρανών για την αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βραχωδών υλικών και ήταν προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και το δεύτερο έργα βελτίωσης και συντήρησης, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.
 
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις