320.000 ευρώ για αναβάθμιση και συντήρηση σχολικών κτηρίων στο Δήμο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 12/08/2017 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/08/2017 09:33
Θα ξεπεράσουν τα 320.000 ευρώ οι εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα υλοποιηθούν το αμέσως ερχόμενο διάστημα και αφορούν στην αναβάθμιση, επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι παρεμβάσεις αναβάθμισης, επισκευών και συντήρησης στα σχολεία έχουν ως εξής:
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου με τίτλο «Συντήρηση και εξοπλισμός αθλητικών εγκαταστάσεων», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται πλαστικοποίηση με αντιολισθηρό τάπητα του αγωνιστικού χώρου (δαπέδου) δέκα ανοικτών γηπέδων μπάσκετ, περιλαμβανομένης της γραμμογράφησης και βαφής. Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι ύψους 33.561 ευρώ. Τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σχολικών μονάδων, όπου θα εγκατασταθεί μέχρι 10 Σεπτεμβρίου αντιολισθηρός τάπητας, βρίσκονται σε 6ο, 13ο και 21ο ∆ημοτικά Σχολεία Καλαμάτας, στο 2ο-3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (ένα γήπεδο), στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Θουρίας (δύο γήπεδα). Ήδη έχουν εκτελεσθεί οι αναγκαίες εργασίες σε υπαίθριο γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέδοντα, καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας 24ο, 7ο και 3ο.
Με νέα εργολαβία θα εγκατασταθούν αντιολισθηροί τάπητες σε γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και άλλων σχολείων, όπως: 2ο – 3ο Γυμνάσιο (ένα γήπεδο), 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο (ένα γήπεδο), ΕΠΑΛ Παραλίας (ένα γήπεδο), Λύκειο Παραλίας, πρώην Πολυκλαδικό (ένα γήπεδο), γήπεδο βόλεϊ στο Πάρκο, 11ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Λύκειο Καλαμάτας. Η εργολαβία θα είναι ύψους 25.000 ευρώ περίπου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Οκτωβρίου.
Για τη συντήρηση καυστήρων θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός εντός του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού περί τα 12.000 ευρώ. Με εργολαβία ύψους 20.000 ευρώ θα αντιμετωπισθούν οι άμεσες ανάγκες στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ώστε αυτό να είναι λειτουργικό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκονται δύο εργολαβίες για το 2017, ως εξής:
α) Χρωματισμοί, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, για την οποία έχει δοθεί έκπτωση 61%. Στο πλαίσιο αυτής θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, στο Λύκειο Παραλίας, στο συγκρότημα ΕΠΑΛ, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Θουρίας, στο Γυμνάσιο Αρφαρών, στα Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας 3ο, 5ο και 9ο, καθώς και σε εκείνα της Σπερχογείας, του Πλατέος και των Αρφαρών
β) Παρεμβάσεις για υγιεινή και ασφάλεια, προϋπολογισμού 148.768 ευρώ, για την οποία έχει δοθεί έκπτωση 52%. Με το ποσόν που θα προέλθει από τις εκπτώσεις και το οποίο ανέρχεται σε 120.000 ευρώ περίπου, θα ετοιμασθεί, κατόπιν εντολής του δημάρχου, νέα εργολαβία συντηρήσεων – αναβαθμίσεων για τα σχολεία.
Σημειώνεται ότι για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου Καλαμάτας και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών παραγόντων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις