35χρονος συνεχίζει να κλέβει μηχανάκια για να μετακινείται και τα εγκαταλείπει

Πρώτη Δημοσίευση: 17/10/2019 12:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/10/2019 12:59
19 Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία
 
Άλλα τέσσερα μηχανάκια έκλεψε το τελευταίο διάστημα από την Καλαμάτα 35χρονος χρόνιος τοξικομανής, τα οποία, αφού μετακινηθεί, εγκαταλείπει. Αυτή τη φορά συνελήφθη να οδηγεί ένα κλεμμένο, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι είχε κλέψει άλλα τρία. Από αυτά μόνο ένα δεν εντοπίσθηκε για να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του.
Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας στις 4 Οκτωβρίου.
Από τις 2 Οκτωβρίου, έως και την Τρίτη, έγιναν ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 905 άτομα, εκ των οποίων 698 ήταν Έλληνες και 207 αλλοδαποί, καθώς και σε 703 οχήματα. Προσήχθησαν 144 άτομα, από τα οποία 78 ήταν Έλληνες και 66 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 66 άτομα.
Επίσης, βεβαιώθηκαν 281 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν (μαζί με τον 35χρονο) 19 άτομα και αναλυτικά:
-Δύο άτομα για ναρκωτικά. Ένας 24χρονος Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, διότι κατείχε ένα τσιγαριλίκι και 0,8 γραμμάρια χασίς. Στην ίδια περιοχή από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη και ένας 53χρονος γιατί κατείχε 1,1 γραμμ. χασίς
-Ένας Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας 27χρονος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για διακεκριμένες κλοπές, όπου του είχε επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών
-Έξι Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Ένας αλλοδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
-Έξι αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
 
Μοτοποδήλατα
Οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση εντόπισαν και στη συνέχεια συνέλαβαν έναν 35χρονο, καθώς οδηγούσε ένα μηχανάκι, το οποίο, όπως αποδείχτηκε, είχε κλαπεί. Το είχε κλέψει από την Καλαμάτα στις 3 Οκτωβρίου και συνελήφθη την επόμενη ημέρα. Ακολούθως, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις κλοπής μοτοποδηλάτων, οι δύο στις 19 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 2 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και επέστρεψαν τα δύο από αυτά τα μηχανάκια, ενώ το τρίτο δε βρέθηκε.
Για τις εν λόγω υποθέσεις σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος του 35χρονου για κλοπή.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις