35.066 θέσεις εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες

Πρώτη Δημοσίευση: 09/05/2018 17:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2018 17:39
Σε προσλήψεις 35.066 ανέργων μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας. Πρόκειται για δύο μεγάλες προκηρύξεις που θα δημοσιευτούν από τον ΟΑΕΔ και αφορούν στις προσλήψεις 25.000 ανέργων σε Δήμους και 5.000 σε Περιφέρειες. Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 25.000 ανέργων σε 274 Δήμους καθώς και 5.000 ανέργων σε Περιφέρειες της χώρας.
Την κατάρτιση του προγράμματος έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», καθορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί στον ΟΑΕΔ για την υλοποίησή του.
Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων θα προσληφθούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης, θα διατηρηθεί και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά.
Ωστόσο, μένει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες από μία προκηρύξεις, προκειμένου να εφαρμοστεί μια διαδοχική υλοποίηση των προγραμμάτων και να μη μένουν κενές θέσεις των ωφελουμένων για μεγάλο χρονικό διάστημα στις υπηρεσίες των Δήμων.
Στο φετινό κύκλο του προγράμματος υπάρχει αύξηση στον αριθμό των ωφελουμένων κατά 3,1% σε σχέση με πέρυσι, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους 274 Δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις.
Οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής: κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί κ.ά.
 
Αποδοχές
Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις