358.000 ευρώ σε 135 πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας!

Πρώτη Δημοσίευση: 18/05/2017 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2017 14:16
Μέχρι το τέλος Μαϊου
 
Ως απαράδεκτη και μόνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η καθυστέρηση πληρωμής των πλημμυρόπληκτων από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Παρότι έχουν παρέλθει 8 και πλέον μήνες, 135 οικογένειες δεν έχουν αποζημιωθεί για την οικοσκευή και δεν έχουν υπάρξει αποζημιώσεις για έργα ανακατασκευής σε οικίες, όπως και αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις.
Πάντως,  ο Δήμος Καλαμάτας, από την πλευρά του, έχει αποστείλει εγκαίρως όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση με ευθύνη των υπουργείων.
Αυτά γράφαμε μέχρι πρότινος. Τελικά εδέησαν οι αρμόδιοι και άλλαξαν  ρότα, με αποτέλεσμα να δοθεί διαβεβαίωση ότι μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα, δηλαδή σε 15 ημέρες περίπου, η ταλαιπωρία τους θα ανήκει στο παρελθόν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, «συνάντηση στην Αθήνα με το Δημήτριο Καρέλλα, γενικό γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είχε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Ο δήμαρχος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέχρι τέλους Μαΐου, το αργότερο, θα δοθεί η προβλεπόμενη αποζημίωση στους 135 πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί το επίδομα αντικατάστασης οικοσκευής μετά την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 358.416 ευρώ».
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις