38 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε αστυνομική επιχείρηση

Πρώτη Δημοσίευση: 08/11/2019 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/11/2019 08:40
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση ολίγων ωρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Παρόμοιες επιχειρήσεις το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.117 άτομα, εκ των οποίων 776 ήταν Έλληνες και 341 αλλοδαποί, καθώς και σε 768 οχήματα.
Προσήχθησαν 156 άτομα, από τα οποία 80 ήταν Έλληνες και 76 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 79 άτομα.
Τέλος, βεβαιώθηκαν συνολικά 318 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 38 άτομα και ειδικότερα:
-Ένας Έλληνας και τρεις αλλοδαποί για ναρκωτικά. Ειδικότερα, δύο αλλοδαποί 22 και 17 ετών στην Καλαμάτα διότι από κοινού κατείχαν ποσότητα χασίς 1,1 γραμμ., ένας 40χρονος αλλοδαπός στον Αγ. Κωνσταντίνο Αρφαρών διότι κατείχε 9 υπνωτικά δισκία κι ένας 47χρονος Έλληνας διότι κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου να κατέχει παράνομα 10 υπνωτικά δισκία
-Ένας 44χρονος στη Μεσσήνη για κλοπή δικύκλου και ναρκωτικά. Ειδικότερα ο 44χρονος αφαίρεσε το μεσημέρι από τη Μεσσήνη ένα μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο. Το ίδιο βράδυ συνελήφθη σε υπαίθριο χώρο σούπερ μάρκετ στη Μεσσήνη, όπου κατείχε το κλεμμένο μηχανάκι, αλλά και 31 υπνωτικά δισκία.
 
Κλοπή
-Ένας 44χρονος για κλοπή. Ειδικότερα, μαζί με έναν 27χρονο που έχει αναγνωρισθεί πήγαν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Φαρών και από τη ρεσεψιόν του καταστήματος αφαίρεσαν ένα μαύρο σακίδιο πλάτης που ανήκε σε εργαζόμενο. Το σακίδιο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 200 ευρώ, δύο φορτιστές και μικροαντικείμενα. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 44χρονο.
-Έξι Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Ένας 17χρονος για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
-Είκοσι τέσσερις αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις