380.000 ευρώ ζητά επιπλέον ο ανάδοχος της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης

Πρώτη Δημοσίευση: 02/10/2019 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2019 13:39
«Πονάει ο γαϊδαρος, βογκάει το σαμάρι» σχολίασε ο Τσώνης στις σκέψεις της δημοτικής αρχής να μην ολοκληρώσει το έργο
 
Το τελευταίο θέμα που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της νέας Δημοτική Αρχής και του Γιώργου Τσώνη, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφορούσε στην ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Μεσσήνης, που έχει σταματήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Αρχικά, ενοχλημένος στα όσα είπε σε προηγούμενη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Δαβίλας, ότι «κληρονόμησαν» χρέος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με αφορμή αυτό το έργο, ο κ. Τσώνης έθεσε το θέμα κατά την αρχική του τοποθέτηση. Όπως είπε, είναι γνωστό γιατί καθυστέρησε το έργο, αφού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σωρεία σημαντικών προβλημάτων στις υποδομές της πόλης που αφορούσαν αγωγούς του 1930 και έντονη δυσωδία. Παράλληλα, μιλώντας σε έντονο ύφος, προειδοποίησε τη νέα Δημοτική Αρχή να μην αλλάξει την πράξη εφαρμογής του έργου ούτε να το σταματήσει.
Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, υπενθύμισε ότι η παράταξή του ήταν εξ αρχής αντίθετη στη λήψη δανείου γι’ αυτό το έργο, όταν άλλοι Δήμοι πήραν χρηματοδοτήσεις για ανάλογα έργα. Πρόσθεσε ότι το έργο ουσιαστικά έχει σταματήσει από το Φεβρουάριο, όταν κατέφυγε σε ενστάσεις ο ανάδοχος, και ουσιαστικά από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο η πρώην Δημοτική Αρχή εσκεμμένα δεν έκανε κάτι, για να «πέσει» το βάρος στη νέα Δημοτική Αρχή.
Το θέμα συζητήθηκε και αργότερα, στα θέματα ημερησίας διάταξης, όπου ψηφίστηκε η έγκριση χορήγησης παράτασης. Εισηγητής ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καλοφωλιάς. Ο Γιώργος Τσώνης ρώτησε τον αντιδήμαρχο αν ευσταθούν οι φήμες για σκέψεις μη ολοκλήρωσης του έργου. Ο κ. Καλοφωλιάς έκανε γνωστό ότι ο ανάδοχος ζητά 380.000 ευρώ επιπλέον και αναμένουν τη γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και αναλόγως θα αποφασίσουν.
Στο θέμα τοποθετήθηκε εκ νέου και ο δήμαρχος, λέγοντας ότι σκοπός του είναι η ολοκλήρωση του έργου παρά τις αρχικές του διαφωνίες, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών, όπως στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου υπάρχουν σκέψεις να εξαιρεθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εξεύρεση θέσεων πάρκινγκ.
Ο Γιώργος Τσώνης υπεραμύνθηκε ξανά των καθυστερήσεων που προέκυψαν, καθώς ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει αντιξοότητες στις υποδομές από το 1930, και προτίμησε να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα της Μεσσήνης που κανείς δεν άγγιξε, παρά να προχωρήσει χωρίς αυτά. «Πονάει ο γάιδαρος, βογκάει το σαμάρι» σχολίασε χαρακτηριστικά για όσα του καταλογίζουν.
Στον πρώην δήμαρχο απάντησε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Τάσος Παπαγεωργίου, λέγοντάς του ότι όσα αναφέρει είναι η «μισή» αλήθεια, καθώς η μελέτη που έγινε από τη Δημοτική του Αρχή ήταν πρόχειρη και προέκυψαν κι άλλες σημαντικές ατέλειες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ανάδοχος, όπως η τοποθέτηση αρμών, και οι οποίες είχαν κόστος. 
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι υπήρξε αντιπαράθεση με αφορμή αυτή τη συζήτηση και για τη στελέχωση του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Μεσσήνης.
 
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις