4ος Αγώνας Αθανάτων: Από τους 80 αθλητές τερμάτισαν οι 64 χθες στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 28/10/2018 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/10/2018 18:20
Ογδόντα αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάποιοι εκ των οποίων από τη Μεσσηνία (όπως οι Κάκκαβας και Τζαμουράνης) πήραν εκκίνηση στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη και 64 από αυτούς τερμάτισαν επιτυχώς, εντός του ορίου χρόνου των 24 ωρών, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας κάτω από τα αγάλματα των αγωνιστών της Ελευθερίας και Παπαφλέσσα. Ήταν ο 4ος Αγώνας Αθανάτων, που με ενδιάμεσα περάσματα από τη Σπάρτη, με αναφορά στον Λεωνίδα και τον Μυστρά, με «οδηγό» τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο αποτελεί μια μεγάλη δρομική πρόκληση 140 χιλιομέτρων και οι εγκαταλείψεις δείχνουν το μέγεθος της δοκιμασίας, ενώ δύο από τους αθλητές κατέρρευσαν μετά το τέλος του αγώνα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. 
Πρώτος έφτασε στην Καλαμάτα μετά από 15 ώρες, 9 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα ο «Πειραιώτης» Πολωνός Maciej Rajczak (1970), 2ος ήταν ο Παναγιώτης Πολίτης (1978) του ΑΠΣ Καλλισθένης/Δημόπουλος coaching που κάλυψε τη διαδρομή σε 15 ώρες, 11 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και 3ος ο Μάκης Ζωγράφος (1975) από τους Πανελλήνιους Δρομείς με χρόνο 15,. Ακολούθησαν στην 4η θέση ο Βαγγέλης Δημητρίου (1970) από τον σύλλογο Αγεύς Αργολίδας (16:19:19 ο χρόνος του), ο Βασίλης Παππάς (1959-Πανελλήνιοι Δρομείς) ήταν 5ος με 16:36:39 και 6ος ο ανεξάρτητος Γιώργος Χαλβαδάκης (γεν. 1963, 16:59:52).
Οι υπόλοιποι δρομείς που τερμάτισαν ήταν οι Στραρής Βαρταλαμίδης, Σπύρος Αγγελόπουλος, Mike Hausdorf, Χρήστος Αναγνωστάκος, Μανώλης Ξυλαρδιστος, Θεοχάρης Γερολουκας, Νίκος Μαραγκός, Γιάννης Καρβελης, Απόστολος Τσαπουρας, Φώτης Θωμάς, Ηλίας Βαραδάς, Δημήτρης Ζιαμπάρας, Παναγιώτης Μαυρογιάννης, Θοδωρής Ράπτης, Παύλος Μπασδέκης, Θοδωρής Λεουτσάκος, Γιώργος Τζιλιασκόπουλος, Αριστειδης Κιτσινής, Γιώργος Χρυσοστομίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Παρίσης, Γιάννης Μεσανυχτης, Γιωργος Μελεκος, Γιώργος Θεόδοτος, Νίκος Τζαμουράνης (ΣΔΥΜ-Λ.Σ.), Βασιλης Γαλλης, Αναστασιος Καραγιαννίδης, Αδαμάντιος Χατζής, Βαγγέλης Μπατζόγλου, Δημήτρης Δέδες, Βασίλης Τζίμης, Νικήτας Νομικός, Ελευθέριος Συρράκος, Θάνος Εφραιμίδης, Θοδωρής Τσεκούρας, Άρης Κουτσομητόπουλος, Βασίλης Λιοφάγος, Χρήστος Παγώνης, Σωτήρης Κάκκαβας (Κυπαρισσία), Χαράλαμπος Ράπτης, Χαρίλαος Ζαρκινός, Ορέστης Νικολάου, Πέτρος Αριστείδου, Παναγιώτης Αντωνίου, Χαραλαμπος Παγιαννίδης, Γιώργος Παναγιωτάκος, Βασίλης Χρονόπουλος, Αθανασιος Τζιμης, Νίκος Σιδέρης, Χρηστος Κάκκος, Σίμος Τσικρίκης, Δημήτρης Τέκνος, Τρύφων Στρουσσόπουλος,, Ταμί Αζίζ, Αχιλλέας Φωτόπουλος, Παναγιώτης Κορμπής,Σταύρος Χανος και Ανδρέας Μακρυπίδης.
«Ανακάλυψε τους αθάνατους Έλληνες ήρωες μέσα από τα βήματά σου» ήταν τον σύνθημα της διοργάνωσης, που αναβαθμίστηκε φέτος, καθώς συμπεριλήφθηκε ως κριτήριο συμμετοχής στο Σπάρταθλον. Τον Αγώνα των Αθανάτων διοργανώνουν ο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Τρίπολης, Σπάρτης, Καλαμάτας και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, ενώ συμμετέχουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και οι Σπαρτιάτες Δρομείς.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις