4ο ΕΠΑΛ & 6ο ΓΕΛ: Οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματα λόγω κρύου

Πρώτη Δημοσίευση: 12/01/2017 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2017 09:11
Στο γκρέμισμα του συγκροτήματος επιμένει ο Π. Νίκας 
Δεύτερη μέρα χθες που οι μαθητές των 4ου Επαγγελματικού Λυκείου και 6ου Ενιαίου Λυκείου επιχείρησαν να κάνουν μάθημα στις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος, οι οποίες παραμένουν κρύες εξαιτίας προβλήματος που έχει προκύψει στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.
Έτσι, λοιπόν, κι αφού την Τρίτη έστειλαν επιστολή στο δήμαρχο Καλαμάτας ενημερώνοντάς τον για το πρόβλημα, προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους.
Όπως είπαν στο «Θάρρος», το πρόβλημα με τη θέρμανση δεν προέκυψε τώρα, αλλά υπήρχε από την αρχή της χρονιάς, όμως πλέον με τις θερμοκρασίες που επικρατούν είναι αδύνατο να κάνουν μαθήματα.
Χθες, λοιπόν, αποφάσισαν να επισκεφθούν το Δημαρχείο, προκειμένου να μιλήσουν με τον κ. Νίκα, συνάντηση όμως που τελικά έγινε νωρίς το μεσημέρι στο υπόγειο του συγκροτήματος, όπου λειτουργεί το λεβητοστάσιο.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε σίγουρος στους μαθητές ότι το πρόβλημα μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχει λυθεί και οι αίθουσες θα θερμαίνονται κανονικά. Μάλιστα, όπως είπε, ο εργολάβος που ανέλαβε να επιδιορθώσει τη βλάβη θα δουλέψει μέχρι να υπάρξει λύση.
Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Δήμος θα πληρώσει όσα και αν χρειαστούν, προκειμένου να υπάρξει άμεσα λύση.
Από την πλευρά τους, οι μαθητές καθησυχάστηκαν από τα λόγια του δημάρχου, αλλά δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν την αποχή, αν δε δοθεί λύση.
 
Το σχολείο θέλει γκρέμισμα
Μπορεί, πάντως, ο Παναγιώτης Νίκας να δήλωσε έτοιμος να λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης στο συγκρότημα, όμως, όπως επανάλαβε, είναι αδύνατο να το ανακατασκευάσει ο Δήμος, αφού είναι δουλειά του κράτους.
Το εν λόγω κτήριο, παρατήρησε, από την πρώτη στιγμή είχε χαρακτηριστεί ως προβληματικό, πρέπει να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί από την αρχή.
Συνεχίζοντας επισήμανε ότι το κτήριο είναι κρατικό και δόθηκε στο Δήμο η συντήρησή του, χωρίς όμως να δοθούν τα αντίστοιχα χρήματα.
 
Τα υπόλοιπα προβλήματα και οι κινήσεις του Δήμου
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του δημάρχου στο συγκρότημα, οι διευθυντές τον ενημέρωσαν και για τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.
Ειδικότερα, μίλησαν για το ηλεκτρικό σύστημα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ενημέρωσε το διευθυντή του 6ου ΓΕΛ ότι μετέβη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν 15 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα σχολεία. Έτσι, όπως είπε, το πρώτο που έθεσε ήταν η ανακατασκευή όσο είναι δυνατό του συγκροτήματος, που, όπως την κοστολόγησε, αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι αδύνατο να διαθέσει ο Δήμος.
Από εκεί πέρα, μέσα στο μήνα θα υποβληθεί στην Περιφέρεια ως πρώτο αίτημα από πλευράς Δήμου Καλαμάτας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Σχόλια

Το θυμάμαι πριν 30 χρόνια... Πού είναι αυτοί που το παρουσίαζαν ως πρότυπο και καινοτόμο; Κι αν υποθέσουμε ότι πάλιωσε, γιατί δεν πάλιωσαν τα σχολεία του Α' Σχολικού Συγκροτήματος, η Σχολή Παπαφλέσσα και τόσα άλλα κτίρια σχεδόν διπλάσιας ηλικίας; Λένε ότι το κτίριο δεν έχει σχέδιο και δεν παραδόθηκε από τον εργολάβο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις