49χρονος κατηγορείται για υπεξαίρεση 133.000 ευρώ

Πρώτη Δημοσίευση: 11/06/2018 09:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/06/2018 09:13
Για υπεξαίρεση ποσού 133.000 ευρώ κατηγορείται ένας 49χρονος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Η επιχείρηση οργανώθηκε σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου και στη Μεσσηνία, συνολικά συνελήφθησαν 31 άτομα για διάφορα αδικήματα.
 
Έλεγχοι
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και στους  πέντε νομούς της Περιφέρειας, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 773 άτομα, εκ των οποίων  594 ήταν  Έλληνες,  179 αλλοδαποί, καθώς και σε 595 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 140 άτομα, από τα οποία 86 ήταν  Έλληνες και 54 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 89 άτομα.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 310 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
 
Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
  • Ένας 49χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε από 23 Μαΐου ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καλαμάτας, για υπεξαίρεση. Ο 49χρονος κατηγορείται ότι από εταιρία που ήταν εκπρόσωπος το 2014 υπεξαίρεσε το ποσό των 133.000. Ο 49χρονος την Παρασκευή οδηγήθηκε στον Ανακριτή και απολογήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
  • Πέντε άτομα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και συγκεκριμένα:  Ένας 36χρονος γιατί σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί στην οδό Αρτέμιδος, βρήκαν να έχει στην κατοχή του 19,3 γραμμ. χασίς. Επίσης, στην Αρτέμιδος ένας 22χρονος γιατί είχε στην κατοχή του 5,8 γραμμ. χασίς, ένας 56χρονος στην Μαρίνα γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι, ένας 53χρονος στην οδό Φαρών γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι και 2,2 γραμ. χασίς και ένας 79χρονος γιατί κατείχε 22 χάπια που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών.
  • Δύο αλλοδαποί, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ένας 23χρονος Σύρος και μια 21χρονη από τη Συρία καθώς επιχείρησαν ξεχωριστά να πετάξουν με πλαστά έγγραφα για Στοκχόλμη.
  • Τρία άτομα για καταδικαστικά έγγραφα. Ειδικότερα ένας 58χρονος καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για 2 έτη φυλάκιση και μηνιαίες δόσεις από εξαγορά ποινής για οφειλές. Ένας 51χρονος για δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου για κλοπές και ένας 39χρονος αλλοδαπός για απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για απόπειρα εκβίασης και εμπρησμό με φυλάκιση 3 έτη για κάθε πράξη.
  • Τέσσερις Έλληνες , για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Πέντε  Έλληνες  και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 
Εξιχνίαση
Επίσης, εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία κλοπή σε αποθήκη οικοδομικών υλικών στον Αντικάλαμο, που είχε γίνει στις 24 Μαΐου. Είχαν κλαπεί  μέταλλα χαλκού και αλουμινίου αξίας 2.000 ευρώ και 4 τηλεοράσεις παλιάς τεχνολογίας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι ένας 21χρονος και ένας 22χρονος και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.  

Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις