5ος κύκλος «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» από το ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»

Πρώτη Δημοσίευση: 13/05/2017 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/05/2017 17:44
Για 5η συνεχή χρονιά τo Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας, διοργανώνουν τα δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας». Μέσα από αυτά το κοινό και οι επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της μεσσηνιακής διατροφής, καθώς και για σημαντικά ζητήματα του τομέα της εστίασης, ενώ θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 29, 30 και 31 Μαΐου.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.
Το δε πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση.
Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου όπως ο Καλλιντέρης Άγγελος, complex executive chef, Costa Νavarino, ο Νίκος Φωτιάδης, executive chef και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας και η Αδαμαντία Ηλιοπούλου, chef και ιδιοκτήτρια στο εστιατόριο «ΘάΜα», οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος.
Στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην κοστολόγηση μενού από τον κύριο Κουρέντα Παναγιώτη, καθηγητή επισιτισμού/εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde, και στο σωστό συνδυασμό κρασιών και συνταγών από την κυρία Νέτσικα Μαρία, χημικό, οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου.
Τέλος, ο κ. Νίκος Φωτιάδης θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για την ορθή προετοιμασία του καταλόγου ενός εστιατορίου.
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και εργαζομένους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο, ενώ στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στα τηλέφωνα 27210 62218, 27210 62200 και ώρες 9.00-15.00. Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093.
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής. Προθεσμία προεγγραφών: 26 Μαΐου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Να σημειωθεί πως το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις