80χρονος με 80% αναπηρία 20 χρόνια για χασίς

Πρώτη Δημοσίευση: 17/05/2019 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/05/2019 18:54
Ως αμετανόητο έκρινε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έναν ηλικιωμένο με πολλά προβλήματα υγείας ο οποίος έχει συλληφθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές για κατοχή χασίς.
Το δικαστήριο αυτή τη φορά δε δέχτηκε τον ισχυρισμό ότι τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση και έτσι για δύο ξεχωριστές υποθέσεις τον καταδίκασε συνολικά σε κάθειρξη 20 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο να καταβληθεί συνολικά το ποσό των 10.000 ευρώ ως εγγύηση.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2017 και βρήκαν 654 γραμμάρια χασίς, ενώ ξαναέκαναν έλεγχο τον Ιανουάριο του 2018 και βρήκαν 480 γραμμάρια χασίς. Ένα χρόνο πριν είχε καταδικασθεί πάλι για κατοχή χασίς.
Η σύζυγός του εξήγησε ότι είναι αρνητική με την πράξη του, όμως ο ίδιος που έχει αναπηρία 80% από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, χρησιμοποιεί την κάνναβη για να μην πονάει. Μάλιστα, είπε ότι οι γιατροί τούς έχουν συστήσει τη φαρμακευτική κάνναβη, αλλά είναι πολύ ακριβή.
Ο ίδιος στην απολογία του είπε, επίσης, πως δεν έχει ανάγκη για να πουλήσει ναρκωτικά και τις ποσότητες τις ήθελε για προσωπική του χρήση. Αγόραζε, δε, μεγαλύτερες ποσότητες όταν έβρισκε καλή ποιότητα για να έχει.
Ωστόσο, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της τόνισε ότι ο συγκεκριμένος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη και συνεχίζει αμετανόητος να κατέχει μεγάλες ποσότητες. Εκτίμησε, λοιπόν, ότι πλέον δεν είχε καμία δικαιολογία πως ήταν για προσωπική του χρήση και σκοπός του ήταν η διακίνηση.
Για κάθε μία υπόθεση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με την καταβολή εγγύησης 5000 ευρώ εντός 15νθημέρου. Επίσης, για κατοχή πυρομαχικών καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 9 μηνών και 800 ευρώ.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις