Costa Navarino: «Ποντάρει» σε Ευρώπη αλλά και Κίνα για το γκολφ

Πρώτη Δημοσίευση: 17/06/2019 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/06/2019 09:23

Προ ημερών, η ηγετική ομάδα της ΤΕΜΕΣ, που διαχειρίζεται την Costa Navarino, βρέθηκε στο Πεκίνο προκειμένου να προβάλλει την Πελοπόννησο και τον τουρισμό πολυτελείας στο κενιζικό κοινό.
Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας, με τη συνεργασία της Costa Navarino διοργάνωσε προωθητική B2B εκδήλωση για τον σκοπό αυτό και από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κίνα, κ. Λεωνίδας Ροκάνας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας, κ. Ιωάννης Πλεξουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, η Marketing & Business Development Director της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, κ. Μαρίνα Παπατσώνη, καθώς και στελέχη της ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο.
Στην εκδήλωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούλη στο newmoney.gr, συμμετείχαν επαγγελματίες της κινέζικης τουριστικής αγοράς, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας Air China.
Σημειώνεται εδώ ότι η Costa Navarino διαθέτει πλέον μία εντυπωσιακή υπόσκαφη εγκατάσταση για το Clubhouse του γκόλφ Navarino Bay με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία των επισκεπτών και τη θέση της Costa Navarino ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς γκολφ της Ευρώπης.
Το νέο Clubhouse, ένα από τα πρώτα υπόσκαφα clubhouse που βρίσκονται σε γήπεδα γκολφ ανά τον κόσμο έκτασης 2.000 τ.μ., έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο AETER Architects και την επιμέλεια του εσωτερικού σχεδιασμού έχει αναλάβει το γραφείο MKV Design. Βρίσκεται σε ένα ιδανικό σημείο του Navarino Bay, της δεύτερης περιοχής της Costa Navarino, που εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα προς το γήπεδο και τον κόλπο του Ναβαρίνου.
Σύμφωνα με το μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης της Costa Navarino, στο σχεδιασμό του clubhouse εφαρμόστηκαν οι αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, βελτιστοποιώντας το ενεργειακό του αποτύπωμα. Παράλληλα με τη χρήση των κατάλληλων συστημάτων και υλικών, περισσότερα από 27.500 φυτά και δέντρα προβλέπονται στον περιβάλλοντα χώρο και στις πράσινες στέγες του κτιρίου.
Πέραν του νέου Clubhouse, ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ «τρέχει» αυτή την περίοδο και νέες επενδύσεις για τα δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών, με στόχο έως το 2021 να λειτουργεί συνολικά τέσσερα γήπεδα επιμηκύνοντας τη σεζόν στο συγκρότημα και αυξάνοντας τα έσοδα.
Με βάση τα νούμερα της περυσινής χρονιάς, υπολογίζεται ότι πάνω από 7 χιλ. golfers επισκέφθηκαν το συγκρότημα της Μεσσηνίας είτε αποκλειστικά για γκόλφ είτε συνδυάζοντας και τις διακοπές τους, ενώ η προοπτική των νέων γηπέδων δίνει μοναδικά χαρακτηριστικά στη Μεσσηνία ως διεθνούς προορισμού για το άθλημα.
Σημειωτέον ότι για το γκολφ είναι μεγάλη η προσέλευση επισκεπτών τη χαμηλή σεζόν, ήτοι για το τρίμηνο Φεβρουαρίου- Απριλίου είτε ακόμη και το τρίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου.
Διεθνώς το άθλημα υπολογίζεται ότι προσελκύει περί τα 80 εκατ. παίκτες, ενώ στην Ευρώπη ο αντίστοιχος αριθμός είναι λίγο πάνω από τα 4,1 εκατ. όπως προκύπτει από στοιχεία σχετικής έρευνας της γνωστής εταιρείας συμβούλων KPMG. Το άθλημα δεν είναι καθόλου δημοφιλές στη χώρα μας, εξ' ου και είναι ελάχιστα τα γήπεδα διεθνών προδιαγραφών σε σύγκριση με άλλους προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία.
Πανευρωπαϊκά, ο αριθμός των γηπέδων με βάση τα νούμερα της KPMG είναι λίγο κάτω από τις 7.000 (6.961 γήπεδα), με την Αγγλία να προηγείται με κάτι λιγότερο από 2.000 γήπεδα, ενώ Γερμανία και Γαλλία είναι στις επόμενες θέσεις αλλά με πολύ λιγότερα γήπεδα κοντά στα 750 και 640 αντίστοιχα.
Στην Ελλάδα η KPMG κατέγραψε μόλις επτά γήπεδα διεθνών προδιαγραφών: Τα δύο, 18 οπών, στην Costa Navarino, ένα γήπεδο 18 οπών στην Κέρκυρα, ένα στην Αττική, ένα στη Ρόδο, ένα στη Χαλκιδική στο Porto Carras, ένα στην Χερσόνησο Κρήτης κι ένα γήπεδο 9 οπών στην Ελούντα της Κρήτης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις