IRONMAN®70.3®GREECE: Στην Costa Navarino ο σημαντικότερος αγώνας τριάθλου παγκοσμίως στις 14 Απριλίου

Πρώτη Δημοσίευση: 15/03/2019 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2019 14:52
Το σημαντικότερο αγώνα τριάθλου παγκοσμίως, με 260 διοργανώσεις σε περισσότερες από 60 χώρες, και στις έξι  ηπείρους με συμμετοχή πάνω από 1 εκ. αθλητών μέχρι σήμερα, φιλοξενεί η Πελοπόννησος τον επόμενο μήνα στη Μεσσηνία.
Η μεγάλη αυτή εκδήλωση, που θα ξεκινήσει σε τριάντα μέρες, αποτελεί μια συνεργασία πρότυπο μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Costa Navarino και της διοργανώτριας εταιρείας του IRONMAN®70.3®Greece. Μιας συνεργασίας που αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα που μπορεί να προσφέρουν στη στρατηγική ανάπτυξης ενός τόπου η κοινή στράτευση της Πολιτείας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Αυτά ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν ο διοργανωτής, θεσμικοί παράγοντες και δεκάδες δημοσιογράφοι.
Ο δημοφιλής αγώνας, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την I.Q. Sports, θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας την Κυριακή 14 Απριλίου. Πέρα από τις υψηλές προδιαγραφές, το IRONMAN®70.3®Greece, Costa Navarino, αποτελεί έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, συνδυασμό πολλών δεξιοτήτων, αλλά και αντοχής, καθώς περιλαμβάνει 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21,1 χλμ. τρέξιμο, συνεχόμενα, χωρίς κενό ή ενδιάμεση διακοπή.
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση Ελλήνων και ξένων αθλητών, με τις εγγραφές να έχουν εξαντληθεί στις πρώτες 150 ημέρες, μετά την ανακοίνωση του αγώνα στο παγκόσμιο ημερολόγιο της ΙRONMAN.
Η διοργάνωση για το πρώτο IRONMAN στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία, ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα περίπου 1.500 συμμετέχοντες μαζί με τους 3.000 συνοδούς τους ετοιμάζονται να επισκεφθούν τη Μεσσηνία και να απολαύσουν το σπανίου φυσικού κάλλους ελληνικό τοπίο και την κορυφαία εμπειρία φιλοξενίας της Costa Navarino.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης: «Είναι γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναδείξει το δικό της τουριστικό προϊόν. Η προσπάθεια είναι διττή, από τη μία πλευρά το δημιουργούμε και από την άλλη το προβάλλουμε και το προωθούμε. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο γιατί αυτή η προσπάθεια απολαμβάνει της διεθνούς αναγνώρισης».
Μιλώντας για το πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Costa Navarino, ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ A.E., τόνισε: «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά καλωσορίζουμε την πρώτη διοργάνωση IRONMAN®70.3® που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Στην Costa Navarino πιστεύουμε ακράδαντα και έχουμε επενδύσει από την αρχή της λειτουργίας μας, σε αθλητικές υποδομές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία διοργανώσεων τέτοιου βεληνεκούς».
Ιδιαίτερο, ωστόσο, ενδιαφέρον είχαν οι απαντήσεις του κ. Τατούλη και του κ. Θεοδωρίδη για την τεράστια αύξηση αφίξεων του αεροδρομίου Καλαμάτας, με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΜΕΣ A.E να υπογραμμίζει σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε ότι «η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για αυτά τα αποτελέσματα», σημειώνοντας μάλιστα ότι από το σύνολο των αφίξεων μόνο το 15% των τουριστών κατευθύνεται στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό διαχέεται σε όλη τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε, ωστόσο, ότι «το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας χρειάζεται ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο για να καλύψει τις ανάγκες της Πελοποννήσου. Η εκτίμησή μου είναι, λοιπόν, ότι θα πρέπει να προχωρήσει σύντομα η κυβέρνηση στη δημιουργία αυτού του ΣΔΙΤ ή του μοντέλου παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «είναι γεγονός που θα ανεβάσει τη Μεσσηνία, το Δήμο Πύλου-Νέστορος, τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, αλλά και των υπόλοιπων τουριστικών μας δομών, του Δήμου Τριφυλίας και θα τους κάνει επίκεντρο του τόσο σπουδαίου γεγονότος. Εάν φανταστεί κανένας ότι όλα τα μεγάλα παγκόσμια τηλεοπτικά μέσα θα μεταδίδουν αυτόν τον αγώνα με προβολή όλων αυτών των σημαντικών πολυδιάστατων εικόνων που μπορεί να εκπέμψει η περιοχή μας, καταλαβαίνετε ότι το Mythical Peloponnese τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.  Θα είναι προπομπός όλων αυτών των δραστηριοτήτων και της κολύμβησης και της ποδηλασίας αλλά βέβαια και του ημιμαραθωνίου στην περιοχή μας».
Ωστόσο, έστειλε και τα πολιτικά του μηνύματα με δεδομένη την πορεία προς τις περιφερειακές εκλογές, σημειώνοντας με νόημα: “Κάποιοι άλλοι είναι κάπου αλλού. Δεν ανήκει στους Πελοποννήσιους η μιζέρια. Γιατί οι συμπατριώτες μας δεν μπορούν να μπουν στη λογική της μιζέριας. Οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη για όραμα, για προσδοκίες και πάνω απ’ όλα για ζωντάνια».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στο μεγάλο γεγονός που πρόσφατα συμφωνήθηκε και αφορά  στη διοργάνωση του συνεδρίου των Γερμανών tour operators στην Costa Navarino, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο στόχο το 2025, που θα αποτελεί την κορύφωση της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η Περιφερειακή Αρχή συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς».  
Σύμφωνα με τον Θανάση Παπαδημητρίου, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥ ΖΗΝ GREECE και I.Q. Sports: «Το IRONMAN αποτελεί τον κορυφαίο, παγκοσμίως, αγώνα τριάθλου και η συμμετοχή σε αυτόν είναι όνειρο για κάθε τριαθλητή. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την κάλυψη ενός σημαντικού ποσού που αφορά στην κτήση των δικαιωμάτων του αγώνα. Είμαστε χαρούμενοι που από την πρώτη στιγμή έχουμε στο πλευρό μας τους φορείς Τουρισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, την ΕΟΜΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου), την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας), την Εθνική Τράπεζα, την Elpedison, εταιρείες όπως τη SKODA, τη Βιοϊατρική, τη ΒΙΚΟΣ, τον ΟΠΑΠ, την Οικογένεια Χριστοδούλου, τη GU Energy Greece, τη Pharmacy 295 και, βεβαίως, την τοπική κοινωνία. Με τη στήριξη όλων και εντατική δουλειά επιδιώκουμε να πάμε τον Τουρισμό ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας δρόμο για τον Αθλητικό Τουρισμό».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις