Kυριάκος Μητσοτάκης: «Ξημερώνει μια νέα μέρα στην Πελοπόννησο με τον Παναγιώτη Νίκα»

Πρώτη Δημοσίευση: 01/06/2019 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/06/2019 09:01
«Την Κυριακή αλλάζει σελίδα η Πελοπόννησος και στις 7 Ιουλίου η χώρα»

Παρουσία Σαμαρά η ομιλία Μητσοτάκη – Νίκα στο Άργος Με μια μεγάλη συγκέντρωση στο Άργος και ομιλία από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, έπεσε η «αυλαία» της προεκλογικής εκστρατείας της «Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο». 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι εξ αρχής η Νέα Δημοκρατία έδωσε πολιτικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές, ζητώντας από τους Νεοδημοκράτες να «βάψουν» το χάρτη της χώρας «μπλε» και να εκλέξουν νέο περιφερειάρχη τον Παναγιώτη Νίκα, για τον οποίο τόνισε ότι γνωρίζει τις δυνατότητές του. Ευχήθηκε, δε, πολύ σύντομα να συνεργαστούν αυτός ως πρωθυπουργός και ο κ. Νίκας ως περιφερειάρχης.

mitsotakis-samaras2_iefimerida.jpg

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας επανέφερε την «Ελπίδα» στους Έλληνες, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα για την προσφορά του στη χώρα και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που παραβρέθηκε στη χθεσινή ομιλία στο Άργος. Στη συνέχεια ο κ. Νίκας προχώρησε στην κεντρική του ομιλία, ασκώντας δριμεία κριτική στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή για την ανεπάρκειά της σε μια σειρά θεμάτων, ενώ «ξετύλιξε» και το όραμά του για την επόμενη μέρα στην Πελοπόννησο, υπογραμμίζοντας ότι θα επιδιώξει συνεργασίες. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης σε Κορινθία – Αρκαδία και Αργολίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα. «Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης», είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Γνωρίζω τον Παναγιώτη πολλά χρόνια. Είναι ένας άξιος αυτοδιοικητικός, ένας άνθρωπος που άλλαξε την όψη της Καλαμάτας, έχει φιλόδοξα σχέδια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και μπορεί να γνωρίζει ότι την επόμενη μέρα -εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου- θα έχει ένα σύμμαχο στο Μέγαρο Μαξίμου, που θα στηρίξει ενεργά τις προοπτικές της Πελοποννήσου, όχι μόνο για κάποιους, αλλά για όλους».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους πολίτες σε όλους τους νομούς για τη θερμή τους υποδοχή, έστειλε το μήνυμά του για τις κάλπες αυτής της Κυριακής, αλλά και  εκείνες της 7ης Ιουλίου.
Είπε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές. Την προηγούμενη Κυριακή έγινε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μεθαύριο θα γίνει το δεύτερο βήμα και στις 7 Ιουλίου, με τη δική σας στήριξη, θα γίνει το τρίτο και οριστικό βήμα για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια Ελλάδα πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη για όλους τους Έλληνες. Δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, δική μου δουλειά είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες».

tripilind.jpg

Η «μαραθώνια» περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη  ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί από την Κορινθία, όπου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρέβα, είχε συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της περιοχής.
Στη συνέχεια περπάτησε στους δρόμους της Κορίνθου συνοδεία και του Παναγιώτη Νίκα, συνομιλώντας με πολύ κόσμο.
Επόμενος σταθμός ήταν η Τρίπολη. Εκεί επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του Παναγιώτη Νίκα, όπου ήταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του προέδρου της Ν.Δ. στην Τρίπολη δεν έλειψαν τα «ευτράπελα», καθώς φίλοι της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη είχαν δώσει «ραντεβού» στο εκλογικό κέντρο του Αρκάδα πολιτικού και δεν έλειψαν οι «αποδοκιμασίες» προς τη «συνοδεία» του κ. Μητσοτάκη, όταν πέρασε κοντά από τα γραφεία τους, με τον ίδιο ωστόσο να το «διασκεδάζει» ζητώντας την στήριξη του Π. Νίκα.
Στη συνέχεια η περιοδεία συνεχίστηκε στο Άστρος Κυνουρίας,  όπου υποδέχθηκαν θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ πριν από τη μεγάλη συγκέντρωση και την ομιλία στο Άργος, το απόγευμα της Παρασκευής, συναντήθηκε με νέους αγρότες στο Ναύπλιο.

Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις