Ειδήσεις :: Δήμοι - Περιφέρειες

21/04/2018 - 12:06
Δήλωση του Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη
 
Έχουμε ακούσει τόσα πολλά για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που το ελάχιστο μέτρο προστασίας που θα πρέπει να πάρουμε είναι να κρατάμε όσο πιο μικρό καλάθι γίνεται. Ο λόγος για το Καλό Νερό - Τσακώνα.
Χθες, μιλώντας για το συγκεκριμένο τμήμα «Στο Κόκκινο και τον... Διαβάστε περισσότερα...
21/04/2018 - 12:02
Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην επέκταση του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι Κυπαρισσίας και τη σύνδεση του παλιού με το νέο, έπειτα από τις καταστροφές που υπέστη, υπογράφηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ που το αναλαμβάνει είχε δώσει έκπτωση 51% και... Διαβάστε περισσότερα...
21/04/2018 - 11:51
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τον κ. Γκρίνερ, ο οποίος είναι ο εξουσιοδοτημένος ελεγκτής του οργανισμού πιστοποίησης TuV SuD της Γερμανίας.
Σε ενημερωτική συνάντηση που έγινε προχθές το απόγευμα, μετά το πέρας της επιθεώρησης που έκανε ο κ. Γκρίνερ (η οποία διήρκεσε 4 μέρες),... Διαβάστε περισσότερα...
21/04/2018 - 11:46
Σε 313.000 ευρώ έχουν φθάσει οι οφειλές των σχολείων (120.000 ευρώ τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και 193.000 ευρώ τα Γυμνάσια-Λύκεια) στη ΔΕΥΑΚ από την κατανάλωση νερού, όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
Η κατάσταση είναι προφανώς απαράδεκτη, αλλά και αδικαιολόγητη και αποδεικνύει την απουσία κάθε μέτρου και ελέγχου.
Ο δε... Διαβάστε περισσότερα...
21/04/2018 - 11:39
Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση του «οικοπέδου Παπαδόπουλου»
  
Μια νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα πρόκειται να δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα στην παραλία της Καλαμάτας. Όπως έγινε γνωστό, χθες το μεσημέρι στην Αθήνα πωλήθηκε το οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου και ανήκε μέχρι πρότινος στο... Διαβάστε περισσότερα...
20/04/2018 - 21:25
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γόντικα σχετικά με τις αξιώσεις εργολάβων, η θεματική αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κωνσταντίνα Νικολάκου, δήλωσε:
«Βασική δέσμευση και μέριμνα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη και της... Διαβάστε περισσότερα...
20/04/2018 - 21:20
Άκρως απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή των Ακοβίτικων από την ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών και απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, λίγα μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Ποσειδώνα και την προσφάτως αναπλασθείσα ανατολική όχθη του ποταμού Άρι έχουν αποτεθεί σωροί από μπάζα, οικοδομικά υλικά, άχρηστα ελαστικά και κάθε είδους... Διαβάστε περισσότερα...
20/04/2018 - 19:36
«Ο Δήμος Τριφυλίας προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος εφάπαξ χορήγησης ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Τριφυλίας που εξεδόθη χθες.
Όπως σημειώνεται: «Για την υποβολή σχετικής αίτησης οι αιτούντες, θα πρέπει: 1. Να... Διαβάστε περισσότερα...
20/04/2018 - 09:16
Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη πιθανότατα τις βραδινές ώρες στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Μεσσήνης.
Ειδικότερα όσοι έφτασαν στο σταθμό είδαν την ελληνική σημαία καμένη και ριγμένη στο έδαφος.
Όλα δείχνουν ότι οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά στη σημαία ενώ αυτή βρισκόταν στο ιστό, αφού και αυτός έχεις υπολείμματα της φωτιάς.
20/04/2018 - 09:29
Υπό κατάληψη βρίσκεται από χθες το Λύκειο Φιλιατρών με τους μαθητές να κάνουν λόγο για έλλειψη δικαιοσύνης.
Όπως όλα δείχνουν, οι μαθητές έφτασαν σε αυτό το σημείο έπειτα από πρόβλημα που υπήρξε σχετικά με την προγραμματισμένη εκδρομή, να σημειωθεί δε ότι στο πλευρό των μαθητών είναι και οι γονείς τους.
Οι μαθητές δήλωσαν για το ζήτημα:
«... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες