Κοινωνία

18/08/2018 - 10:40
«Όλοι έχουμε συνηθίσει όλο και περισσότερο να αναφέρονται ακραίες καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή η καλοκαιρινή σειρά δραματικών καιρικών φαινομένων είναι σημαντική: όχι μόνο δείχνει τι μπορεί να κάνει η υπερθέρμανση, αλλά και το πιθανό πρόβλημα μεγάλης κλίμακας που κρύβει η διαταραχή των ανέμων του πλανήτη και των ωκεάνιων ρευμάτων»,... Διαβάστε περισσότερα...
18/08/2018 - 11:11
Στο φύλλο της Τετάρτης 15 Αυγούστου, δημοσίευσα σχόλιο που στόχος μου ήταν η περιγραφή της κατάστασης, όπως την έζησα ως αυτόπτης μάρτυρας,  λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα στην οδό Φαρών. Έγραψα ότι πολλοί οδηγοί προσπάθησαν να διασχίσουν τη Φαρών που ήταν τη δεδομένη στιγμή -λόγω του δυστυχήματος-  κλειστή, αγνοώντας ακόμα και τη μοτοσικλέτα του... Διαβάστε περισσότερα...
18/08/2018 - 09:02
Πραγματοποιήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης για παθητική κακοποίηση ιπποειδών, που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία ιδιώτη στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών.
Ειδικότερα, στον παραπάνω Σύλλογο υπήρξε επώνυμη καταγγελία στις 30 Ιουλίου, η οποία ανέφερε ότι σε κτήμα, στην περιοχή της... Διαβάστε περισσότερα...
17/08/2018 - 19:03
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προβλέπεται στη σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με σκοπό να προσδιοριστούν οι ανάγκες για τη βελτίωση του ν. 3758/2009 «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις».
Η πρώτη... Διαβάστε περισσότερα...
17/08/2018 - 09:07
Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Μεσσηνίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη της τελετής υποδοχής της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από το παλαιό μοναστήρι της επί του όρους Ιθώμη.
Στη συνέχεια τέλεσε την... Διαβάστε περισσότερα...
16/08/2018 - 18:40
Περατωθείσης της συλλογής και αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντας αδελφούς μας, υπό των καταστρεπτικών πυρκαϊών  της 23ης παρελθόντος μηνός Ιουλίου, εις την Αττικήν, η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους όσους συνέφεραν, κατά το μέτρον του δυνατού ο καθένας, σε είδη πρώτης ανάγκης και τροφής.
Προς... Διαβάστε περισσότερα...
16/08/2018 - 15:39
Το μεσημέρι της Πέμπτης ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή στη διασταύρωση των οδών Φαρών και Σταδίου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες το ατύχημα συνέβη ήταν το όχημα που είχε πινακίδες εξωτερικού παραβίασε το Stop και χτύπησε τη μηχανή.
Ο οδηγός της μηχανής έχει τραυματιστεί ελαφρά και με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
16/08/2018 - 11:28
Ένα σκάφος με 36 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Μεθώνης και με τη συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος πριν λίγο έφθασε στο λιμάνι της Πύλου.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση καταγραφής των μεταναστών και θα ακολουθήσει η μεταφορά τους σε κατάλληλο χώρο.

Περισσότερη ενημέρωση σε λίγο

Φώτο αρχείου
16/08/2018 - 10:12
Πέρυσι, ο τότε Εισαγγελέας Καλαμάτας, διέταξε την πραγματοποίηση έρευνας για την κατοχή διπλωμάτων οδήγησης από ηλικιωμένους. Ζήτησε συγκεκριμένα, από  τις υγειονομικές υπηρεσίες, να κληθούν και να εξετασθούν όλοι οι οδηγοί που τους είχαν χορηγηθεί ή ανανεωθεί διπλώματα οδήγησης και είναι άνω των 80 χρονών και ιδιαίτερα όσοι είναι άνω των 85χρονών.
... Διαβάστε περισσότερα...
16/08/2018 - 10:00
Σπουδαία πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Σύλλογοι της Κυπαρισσίας με τη διοργάνωση μουσικής βραδιάς στο “Τρενοτεχνείον”, τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στις 9.30μμ, για την ενίσχυση του νοσοκομείου αφού η κυβέρνηση, η 6η ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου δεν πράττουν τα αυτονόητα που οφείλουν για την εύρυθμη λειτουργία του!
Και μπορεί να είναι πάμπολλες οι δηλώσεις... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες