Ειδήσεις :: Αγροτικά

17/11/2018 - 19:52
Το Τμήμα  Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου ανακοινώνει τη ίδρυση ενός νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιόλαδου»/«Master of Science (M.Sc.) in Technology and Quality of Table Olives and Olive Oil».
... Διαβάστε περισσότερα...
16/11/2018 - 19:22
-Δάκος και γλοιοσπόριο προκάλεσαν ζημιές - εκκλήσεις για ορθή προστασία της ελαιοκαλλιέργειας σε ανοιχτή συνάντηση στα Φιλιατρά 
«Το λάδι μας είναι και φέτος έξτρα παρθένο», τόνισε ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ενώ συμβούλευσε και προέτρεψε τους παραγωγούς να μη χρησιμοποιούν πλαστικούς σάκους για τη συλλογή... Διαβάστε περισσότερα...
16/11/2018 - 19:08
Αποτιμώντας τη φετινή κατάσταση στην ελαιοκαλλιέργεια ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών "Νηλέας", Γιώργος Κόκκινος, εκτιμά ότι το κόστος της καταστροφής για τη Μεσσηνία είναι περισσότερο από πιθανό να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ! Σε γενικότερο, δε, επίπεδο σημείωσε ότι το ποσό εκτιμάται στα 300 εκατομμύρια ευρώ!
Για τον ίδιο, εκτός... Διαβάστε περισσότερα...
16/11/2018 - 09:50
Αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την περικοπή προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης έτους 2018 σε ορισμένους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της χώρας, όπου έχουν κυρωθεί οι δασικοί χάρτες.
Για το θέμα μίλησε στον ΑγροΤύπο, η κα Γραμματή Μπακλατσή, τοπογράφος – πολεοδόμος μηχανικός, σημειώνοντας ότι «ενώ είναι αναγκαία η... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 09:14
Δύο βασικά θέματα που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας, το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και τη φετινή ζημιά στην ελαιοκαλλιέργεια με επακόλουθο τη μειωμένη ποσοτικά αλλά και υποβαθμισμένη ποιοτικά παραγωγή ελαιολάδου, συζητήθηκαν εκτενώς προχθές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ.
... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2018 - 18:52
Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αίτηση της Ένωσης Μεσσηνίας για υπαγωγή στο άρθρ. 106α του Πτωχευτικού Κώδικα και τη λήψη προληπτικών μέτρων με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.
Μέχρι τη Δευτέρα όλες οι διάδικες πλευρές θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός των επόμενων μηνών. Η... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2018 - 18:11
Η φετινή περίοδος για τους παραγωγούς ελαιολάδου στην Καλαμάτα σχολιάζεται, από ειδικούς και μη, ως εφιαλτική. Οι αιτίες είναι καταγεγραμμένες, αλλά αυτό που δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί είναι το ύψος των εκατομμυρίων ευρώ που θα χαθούν από το νομό και τους ανθρώπους του μόχθου. 
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα και με τον Βασίλη Ζαμπούνη στην... Διαβάστε περισσότερα...
13/11/2018 - 20:11
Τα τεράστια προβλήματα της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου, με το δάκο να έχει «τσακίσει» τις ελιές, την παραγωγή να είναι δραματικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι και την τιμή του λαδιού διαρκώς να κατρακυλά, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση του παραγωγούς και στα Φιλιατρά ο δραστήριος Αγροτικός Σύλλογος οργανώνει σχετικά ανοιχτή συνάντηση αύριο το απόγευμα.
... Διαβάστε περισσότερα...
13/11/2018 - 09:09
Εντός Νοεμβρίου θα γίνει η πληρωμή για τη βιολογική γεωργία και συγκεκριμένα η προκαταβολή του δεύτερου έτους, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ. Θα ακολουθήσει η αντίστοιχη προκαταβολή του πρώτου έτους της βιολογικής κτηνοτροφίας.
Επίσης μέσα στο Νοέμβριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα τρέξει η διαδικασία της προκαταβολής της... Διαβάστε περισσότερα...
11/11/2018 - 09:03
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει φέτος το πρόβλημα με την ποιότητα του ελαιολάδου στη χώρα μας. Τα φρέσκα λάδια βγήκαν στην αγορά, αλλά πολύ λίγα είναι καλής ποιότητας.
Σημειωτέον ότι στην περιοχή της Λακωνίας ορισμένα ποιοτικά ελαιόλαδα πιάνουν καλές τιμές, ακόμα και σήμερα, όπως έχει γράψει άλλωστε πρώτος ο ΑγροΤύπος, που κυμαίνονται από 3,90... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες