Κοινωνία :: Εκκλησιαστικά

20/04/2018 - 11:03
Με λαμπρότητα θα εορτάσει η Καλαμάτα τη Σύναξη των Μεσσήνιων Αγίων την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου. 
Το Σάββατο το εσπέρας και ώρα 6.30 μ.μ., στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, όπου και φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα των Αγίων, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός. 
Την Κυριακή το πρωί και ώρα 7.00 θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν... Διαβάστε περισσότερα...
15/04/2018 - 17:52
Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου 2018, τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς.
Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία,... Διαβάστε περισσότερα...
14/04/2018 - 10:02
Ο νέος μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ο Γ΄ (Παπαθανασίου) βρίσκεται στην περιοχή μας από προχθές και χθες λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Σιών Παραλίας Βέργας, με την παρουσία προσκυνητών από τη Βέργα, τη Μικρή Μαντίνεια και την Καλαμάτα. Στην πανήγυρη συμμετείχε, επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι Βέργας και Μικρής... Διαβάστε περισσότερα...
14/04/2018 - 10:14
Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια τίμησε η Κωμόπολη της Κορώνης.
Tην πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, τα ιερά γλυπτά της οποίας βρέθηκαν με... Διαβάστε περισσότερα...
12/04/2018 - 19:09
Σε μία από τις περιοχές του πλανήτη που μαστίζεται από τη φτώχεια και τις αρρώστιες , στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Αρούσα Τανζανίας, διοργανώθηκε πρόσφατα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών  (Π.Σ.Ε.) το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού.
Να σημειωθεί πως στην Επιτροπή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών συμμετέχει τα τελευταία... Διαβάστε περισσότερα...
09/04/2018 - 09:38
Τα 30 αργύρια για τα οποία ο Ιούδας, κατά το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, πρόδωσε τον Ιησού, σε σημερινή αξία θα ήταν κατά προσέγγιση περίπου 15.000 ευρώ! 
Με ένα φιλί ο Ιούδας υπέδειξε τον Ιησού στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος και τον παρέδωσε στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου. 
Δεν ήταν τελικά και μικρή η «αξία» εκείνου του φιλιού... Διαβάστε περισσότερα...
08/04/2018 - 19:11
Ἀγαπητά μου παιδιά·
Ὁλοκληρώθηκε καί φέτος μιά πορεία, αὐτή τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδας, στήν ὁποίαν συγκεφαλαιώθησαν ὅλα τα γεγονότα τῆς σωτηρίας τοῦ ἀνθρώπου. Βιώσαμε λειτουργικά «τό μέτρο ζωῆς», μέ τό ὁποῖο ὁ ἄνθρωπος σώζεται, ἤτοι τόν κανόνα «τοῦ Σταυροῦ καί τῆς Ἀναστάσεως».
Ἡ λαμπροφόρος νύχτα τῆς Ἀναστάσεως εἶναι πραγματικά ἡ ἐναργέστατη... Διαβάστε περισσότερα...
08/04/2018 - 18:30
Με την παρουσία πλήθους κόσμου και των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της Καλαμάτας τελέσθηκε σήμερα το πρωί ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συμμετεχόντων όλων των κληρικών της πόλεως.
Νωρίτερα είχε ξεκινήσει η Εναρκτήριος Ακολουθία... Διαβάστε περισσότερα...
08/04/2018 - 11:00
Για ακόμα μια χρονιά, με ξεχωριστό τρόπο γιορτάσθηκε η Ανάσταση, στο ναό του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα.
Ειδικότερα, όταν ο ιερέας έψαλε το Χριστός Ανέστη, στο δρόμο έξω από την εκκλησία έσπασαν στάμνες, ενώ στον κόσμο έφτασαν γαρίφαλα!
08/04/2018 - 02:53
Χριστός Ανέστη! Το "Θάρρος" σας εύχεται Χρόνια Πολλά - Καλό Πάσχα με υγεία ,ευτυχία και ειρήνη για όλο τον κόσμο! 

Σελίδες