Ειδήσεις :: Οικονομία

22/05/2018 - 09:16
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι φορολογούμενοι κατά την συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης για να μην δουν «φουσκωμένο» το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας.
Η «παγίδα» στο Ε1 φέτος έχει όνομα… Airbnb. Για πρώτη φορά φέτος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε2 και τα εισοδήματα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων.
... Διαβάστε περισσότερα...
21/05/2018 - 12:51
Τις δυνατότητες και τον τρόπο ρύθμισης των χρεών των υπερχρεωμένων αγροτών και κτηνοτρόφων προς την πρώην ΑΤΕ, παρέθεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Κόκκαλης, προσκεκλημένος στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ.
Ο υφυπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ανέφερε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις αποτελούν «ανάσα»,... Διαβάστε περισσότερα...
21/05/2018 - 10:00
Δίνοντας έμφαση στην παροχή ρευστότητας, η Τράπεζα Πειραιώς  απευθύνεται στις μικρές  επιχειρήσεις που αναζητούν υποστήριξη και  λύσεις  ώστε να διαχειριστούν τις καθημερινές λειτουργικές τους ανάγκες, ενισχύοντας παράλληλα τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες και την ανταγωνιστικότητά τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης μίας μικρής επιχείρησης... Διαβάστε περισσότερα...
17/05/2018 - 18:56
Το θέμα της αναβάθμισης των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" είχε μπει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο τραπέζι της συζήτησης. Η γεωμετρική αύξηση που παρουσιάζει κάθε χρόνο στον αριθμό των επισκεπτών που υποδέχεται, καθιστούσε αναπόφευκτη τη συζήτηση για το μέλλον του.
Για το επίμαχο θέμα η κυβέρνηση έλεγε... Διαβάστε περισσότερα...
16/05/2018 - 19:46
Πραγματοποιήθηκε προχθές η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία διεξήχθη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Εκλογή Προέδρου και Συγκρότηση σε Σώμα».
Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας... Διαβάστε περισσότερα...
16/05/2018 - 09:29
Οι χειρότεροι φόβοι της αγοράς τεχνολογικών προϊόντων επιβεβαιώθηκαν χθες. Η κυβέρνηση έφερε τροπολογία με την οποία επιβεβαιώνει την επιβολή εφάπαξ «εύλογης αμοιβής» 2% στις συσκευές υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων, σε όλα τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones).
Ο ίδιο φόρος υπέρ τρίτων επιβάλλεται και στα tablets και στους φορητούς και... Διαβάστε περισσότερα...
14/05/2018 - 08:48
Οι φορολογούμενοι με έξι κινήσεις έχουν τη δυνατότητα να ξεφουσκώσουν το λογαριασμό που θα γράφει το φετινό εκκαθαριστικό σημείωμα. Αρκεί να απαντήσουν με ένα «ΝΑΙ» σε μία ή περισσότερες από τις ερωτήσεις του πίνακα 2 του εντύπου Ε1. Αυτές οι ερωτήσεις αφορούν στον υπόχρεο ή τη σύζυγό του και σχετίζονται με την εξασφάλιση του αφορολόγητου ορίου ή την... Διαβάστε περισσότερα...
11/05/2018 - 15:07
Ένα ακόμα δεκαήμερο προσφορών από τα καταστήματα της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε χθες. Κάνοντας ταμείο οι επαγγελματίες δε θα πρέπει να έμειναν και πολύ ευχαριστημένοι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Βέβαια, κάποια καταστήματα είχαν μια σχετική κίνηση, ενώ άλλα έβλεπαν τους υποψήφιους πελάτες… να περνούν από το δρόμο αλλά να μην μπαίνουν.
Σε κάθε περίπτωση... Διαβάστε περισσότερα...
11/05/2018 - 10:56
Οι στατιστικές δεν αρκούν για να καταγράψουν αυτό που ζουν σήμερα οι πιο πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα. Και αν η ανέχεια δεν έχει φτάσει στα επίπεδα της Κατοχής, ακούς όλο και πιο πολύ να σου μιλούν για έλλειψη ελπίδας και προοπτικής, κάτι που στην άλλη κατοχή δεν ήταν κυρίαρχο. Στην Ελλάδα η παράπλευρη απώλεια του οικονομικού πολέμου δεν είναι παράπλευρη.... Διαβάστε περισσότερα...
11/05/2018 - 10:37
Στο 20,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το Φεβρουάριο εφέτος, μειωμένο μεν κατά 1,8 μονάδες από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 22,6% τον Φεβρουάριο 2017, αλλά αυξημένο, έστω και οριακά, από το αναθεωρημένο προς τα άνω 20,7% τον Ιανουάριο 2018.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 978.072 άτομα και μειώθηκαν κατά 102.296 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες