Ειδήσεις :: Πολιτισμός :: Συναυλίες

13/11/2019 - 18:11
Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» ανοίγει τα φτερά του στη μουσική του Νότιου Ελληνικού Τόξου και φιλοξενεί το σημαντικότερο σχήμα παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα, το «Νότιο Τόξο».
Μετά τις πρώτες επιτυχημένες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό (Όπερα της Γάνδης-Βέλγιο, Νυρεμβέργη, Ξάνθη, Αμπελάκια και Αθήνα), το «Νότιο Τόξο» έρχεται στο νότο της... Διαβάστε περισσότερα...
08/11/2019 - 08:44
Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του την προσεχή Κυριακή, 10 Νοεμβρίου ((11.00-14.00) και προσκαλεί στο Open Day.
Πρόκειται για μια μουσική γιορτή που προετοιμάστηκε με χαρά και ιδιαίτερη φροντίδα από τους καθηγητές και τους μαθητές του, ενώ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας.
Ειδικότερα,... Διαβάστε περισσότερα...
02/11/2019 - 19:25
Οι «Μουσικές του Κόσμου», το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας αλλά και ένας πολλά υποσχόμενος νέος κύκλος διαλέξεων για όλους με τον τίτλο «Εξ-Ιστορήσεις» από τον διαπρεπή συνθέτη Δρ Νίκο Ξανθούλη, όπου συμπλέκονται μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική και αναδεικνύεται το μεγαλείο της Ευρωπαϊκής Τέχνης, αποτελούν τη δυναμική συνέχεια στην ήδη πλούσια... Διαβάστε περισσότερα...
01/11/2019 - 17:03
Πριν ακόμα χαθούν οι έντονες αναμνήσεις από τη μεγάλη γιορτή της χορωδιακής μουσικής που πλημμύρισε την Καλαμάτα, το Δημοτικό Ωδείο, όπως σημειώνει ο διευθυντής του Στάθης Γυφτάκης, φροντίζει να γεμίσει με καλή μουσική τα Σαββατοκύριακα του κοινού από τις 3 Νοεμβρίου  μέχρι και το τέλος του χρόνου!
Οι «Μουσικές του Κόσμου», το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας... Διαβάστε περισσότερα...
01/11/2019 - 10:19
Για ακόμα μια χρονιά η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» διοργανώνει τη Χορωδιακή Συνάντηση, που φέτος θα είναι η 18η.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο, καθώς και μεθαύριο Κυριακή, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Ειδικότερα, αύριο στις 18.30 θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις και θα συμμετέχουν όλες οι χορωδίες.
... Διαβάστε περισσότερα...
30/10/2019 - 12:16
Τη 18η Χορωδιακή Συνάντηση διοργανώνει η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Θα συμμετέχουν οι χορωδίες: Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», Άργους «Τελέσιλλα», Ορφέας Αγρινίου, Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου, Νεανική Αρμονία, Θεατρική παράσταση «Κούκλες»... Διαβάστε περισσότερα...
19/10/2019 - 08:20
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τον Παναγιώτη- Ραφαήλ.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, με τον κουμπαρά που είχε στηθεί να δέχεται συνεχώς χρήματα, ενώ όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Καλαμάτας, καθημερινά θα υπάρχει ένας κουμπαράς για αυτό το λόγο στο... Διαβάστε περισσότερα...
18/10/2019 - 08:33
Η δημοτική φιλαρμονική αποφάσισε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση χρημάτων για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ και έτσι στις 8:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει μια συναυλία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο χώρο της συναυλίας θα βρίσκεται ένας κουμπαράς και ο καθένας θα μπορεί να δώσει ό,τι επιθυμεί.

15/10/2019 - 11:24
Η φημισμένη Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας, που φέρει τον τίτλο Σμήνος Μουσικής, συμμετείχε στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου. 
Προχθές, μάλιστα, το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσίασε σχηματισμούς στην κεντρική πλατεία –... Διαβάστε περισσότερα...
15/10/2019 - 08:35
Με το Διαγωνισμό για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών Καλαμάτας 2019 κορυφώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2019 το περασμένο Σάββατο.
Από το πρωί στο Μέγαρο Χορού πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Μεικτές και Χορωδίες Ίδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας», ενώ το βράδυ η τελετή βραβεύσεων στο κλειστό... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες