Ειδήσεις :: Πολιτισμός :: Συναυλίες

10/08/2018 - 10:46
Έρχεται στη Μεσσηνία για να μιλήσει στην ελληνική ψυχή μέσα από την παράσταση «Άγρια Δύση»
 
Δυναμική μα και συνάμα ευαίσθητη. Εργατική, επιτυχημένη, αλλά συγχρόνως και ταπεινή… Ο λόγος για την ηθοποιό Μπέσυ Μάλφα, που οι Μεσσήνιοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την προσεχή Κυριακή 12 Αυγούστου, στο θέατρο Μηλέα στη... Διαβάστε περισσότερα...
04/08/2018 - 09:01
Αύριο 5 και τη Δευτέρα 6 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο θέατρο του κάστρου της Καλαμάτας η παράσταση Εκκλησιάζουσες.
                   
Η παράσταση:
400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις  εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο... Διαβάστε περισσότερα...
03/08/2018 - 18:24
Μετά τo Φεστιβάλ Επιδαύρου το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, θα παρουσιαστεί και στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ,
Στο ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος)... Διαβάστε περισσότερα...
03/08/2018 - 11:09
Η μαγευτική Καρδαμύλη είναι ο τελευταίος σταθμός του εξαιρετικού ταξιδιού της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, σε όλη τη Μεσσηνία.
Έτσι σήμερα Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, στο χώρο του Γυμνασίου της Καρδαμύλης θα δοθεί η τελευταία παράσταση μιας παραγωγής που καταχειροκροτήθηκε και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, όπου κι... Διαβάστε περισσότερα...
31/07/2018 - 09:42
Στις 5 και 6 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο θέατρο του κάστρου της Καλαμάτας η παράσταση Εκκλησιάζουσες.
                    
Η παράσταση:
400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις  εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Μία κωμωδία που φέρνει στο... Διαβάστε περισσότερα...
28/07/2018 - 18:06
Χωρίς ακόμα καλλιτεχνικό διευθυντή, αν και προβλέπεται στη σύμβαση, και χωρίς την έμπρακτη διαβεβαίωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε στην προχθεσινή του συνεδρίαση την προγραμματική σύμβαση για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και υπουργείου Πολιτισμού.
Όταν η πρόεδρος της «... Διαβάστε περισσότερα...
25/07/2018 - 19:15
Η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ/ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., πρόκειται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την εισήγηση... Διαβάστε περισσότερα...
23/07/2018 - 20:33
Στην ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ήταν αφιερωμένη η τελευταία παράσταση των “Βατράχων” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Δρεπανιά, από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, προχθές το βράδυ στο θεατράκι του Διαβολιτσίου.
Η Πειραματική Σκηνή συμμετέχει για ένατη χρονιά στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού καλοκαιριού του... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:38
Πετυχημένη ήταν η πρεμιέρα του έργου του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι», που παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε σκηνοθεσία του Πέρη Μιχαηλίδη, προχθές το βράδυ στο προαύλιο της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ (βόρεια είσοδος, από την οδό Ξενοφώντος).
Τους εμβληματικούς ήρωες Κόλια και Φώντα ερμήνευσαν ο Φίλιππος Σοφιανός και ο Πέρης Μιχαηλίδης.
Το έργο... Διαβάστε περισσότερα...
16/07/2018 - 08:59
Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και καταξιωμένους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι ο Μεσσήνιος Γιώργος Γιαννόπουλος. Στον ίδιο δεν αρέσουν οι ταμπέλες, αλλά όταν κάποιος καθημερινά συμμετέχει σε καλές δουλειές, εμείς τον χαρακτηρίζουμε αναγνωρίσιμο και καταξιωμένο.
... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες