Πατάει γερά τα πόδια του στη Δ’ Εθνική ο Εθνικός Μελιγαλά! – Ήττα για την Εράνη


Στους 8 βαθμούς και την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα του 6ου Ομίλου της Δ’ Εθνικής ανέβηκε ο Εθνικός Μελιγαλάς που επικράτησε την Κυριακή στο γήπεδο του Δωρίου με 2-1, κόντρα στην πολυδιαφημισμένη Δόξα Νέα Μανωλάδας.
Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση έβαλε νωρίς τις βάσεις της νίκης, καθώς άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα και με πάθος και μεγάλα ψυχικά αποθέματα κατάφερε να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές πίεσης του αντιπάλου, αλλά και το σοκ της ισοφάρισης και να εξασφαλίσει το πολύτιμο 3ποντο, που αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βαθμολογικό και ψυχολογικό βήμα προς την παραμονή!

Κάνιστρας και Κουλόπουλος οι σκόρερ

Μόλις στο 6' ο Φάνης Κάνιστρας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος παίκτης κέρδισε στο 59' πέναλτι και ταυτόχρονα την αποβολή του αντίπαλου αμυντικού Λιούρη, που τον ανέτρεψε. Ωστόσο, ο Ηλίας Μουρούσιας που ανέλαβε να το εκτελέσει δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα Κωνσταντινόπουλο.
Ο Εθνικός είδε την …καταστροφή να πλησιάζει όταν έχασε το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Στέλιο Σπανό να αποβάλλεται στο 74’ με δεύτερη κίτρινη για αντικανονικό μαρκάρισμα και την ομάδα της Μανωλάδας να ισοφαρίζει στο 77’ με κεφαλιά του Δημητρακόπουλου. Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Μελετίδη και Δημητρακόπουλο για να πάρουν προβάδισμα, αλλά αρχικά ο νεαρός τερματοφύλακας Τάσος Χριστόπουλος και εν συνεχεία ο έμπειρος αμυντικός Παναγιώτης Κανελλόπουλος απεσόβησαν τον κίνδυνο.
Κι αφού δεν έγινε εκεί το 1-2, οι Μελιγαλαίοι …αποφάσισαν ότι ο βαθμός της ισοπαλίας δεν είναι αρκετός και με τον Νίκο Μακρυνιώτη να δίνει το σύνθημα και τη μπάλα στον Βαγγέλη Κουλόπουλο, ο νεαρός επιθετικός με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ του Εθνικού, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύτιμο 3ποντο και στους φιλάθλους που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες του Δωρίου, την ευκαιρία για έξαλλους πανηγυρισμούς…
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Καρατζούλιας, Ντονάς, Μακρυνιώτης, Νινιός, Κάνιστρας (46' Πανταζής), Σπανός, Κουλόπουλος (89' Μπουζαλάς), Μουρούσιας (75' Μακρής), Αλεξανδρόπουλος.
ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Χάχαλης (51' Κωνσταντινόπουλος), Γουβαλάρης, Μικελάτος, Καλλιβωκάς, Λιούρης, Μενίκου, Σπυρόπουλος (51' Βουρλούμης), Δημητρακόπουλος, Δούλος, Παναγόπουλος, Κωστής (43' Μελετίδης).

 

 

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 3-0
«Φυσιολογική» ήττα στην έδρα του πρωτοπόρου

Ήττα εντός προγράμματος γνώρισε την Κυριακή η Εράνη, καθώς δεν κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του Πανόπουλου, η οποία επικράτησε με 3-0. Οι «μικροί» του Θοδωρή Ανδριόπουλου πάντως ξεκίνησαν καλά στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία στο 15’ με τον Σπύρο Αντωνόπουλο (δεν μπόρεσε να νικήσει από πλάγια τον αντίπαλο τερματοφύλακα) και παράλληλα να κρατήσουν το «0» μέχρι το 25’. Σε αυτό το λεπτό το Πανόπουλο χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, που υπέδειξε ο διαιτητής Κέκελος από την Αιτωλοακαρνανία, σε μαρκάρισμα του Καραπετιάν, για να μπει μπροστά στο σκορ. Το …δώρο δεν έμεινε αναξιοποίητο από τον Θωνιάτη, που πέτυχε το 1-0 για την ομάδα της Ηλείας. Το 1-0 διατηρήθηκε σε όλο το μέρος και στο 5λεπτο της επανάληψης ο Μπρης με  σουτ πέτυχε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 60' ο Γκέρτσος με ωραίο σουτ.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Αλεξανδρόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Βατσής, Μοσχογιάννης, Θωνιάτης, Δαβουρλής, Μπρης (82′ Μπακάλης), Πουταχίδης, Γκέρτσος (75′ Σίνος), Αράπογλου (82′ Καπετανάκης), Αναμουρλίδης.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος Π., Σπυρόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Ανδρώνης, Ζώης, Κώτσος, Παναγόπουλος, Αντωνόπουλος (55′ Γαλανόπουλος), Κόλλιας, Σταθόπουλος (88′ Διονυσόπουλος), Καραπετιάν (65′ Καραχάλιος).

Κοιτάζει πλέον τα Βραχνέικα, χωρίς τον τιμωρημένο Παναγόπουλο

Ο προπονητής της Εράνης, Θοδωρής Ανδριόπουλος, κρατάει τα καλά διαστήματα που είχε η ομάδα του στο Πανόπουλο και ήδη στο φιλιατρινό στρατόπεδο έχουν γυρίσει σελίδα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στο ματς της επόμενης αγωνιστικής, οπότε θα φιλοξενήσουν τον Διαγόρα Βραχνέικων.
Σημαντική απώλεια αποτελεί ο Γιώργος Παναγόπουλος που συμπλήρωσε προχθές τέσσερις κίτρινες κάρτες, ωστόσο αναμένεται να επιστρέψουν μετά τον τραυματισμό τους οι Διαμαντόπουλος, Λυμπερόπουλος, καθώς και ο Αλεβίζος που εξέτισε την δική του ποινή.