Γιάννης Λαμπρόπουλος: Δε θα συναινέσω ποτέ στη μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού


 

Σε επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, με αφορμή το πάγωμα κατασκευής της Ολυμπίας Οδού σημειώνει:

 

«Στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Σταύρος Καλογιάννης, με θέμα την εκτέλεση των μεγάλων οδικών έργων στη χώρα μας, ακούσαμε να κάνουν λόγο για καλά νέα και να ευχαριστούν το διαπραγματευτή κ. Βιδάλη, γιατί πέτυχε, όπως είπαν οι κ.κ. υπουργοί, συμβιβασμό με τις τεχνικές εταιρείες, ώστε:
α) Να τους καταβάλει το κράτος λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητούσαν ως αποζημίωση και
β) Να περικόψουν την Ολυμπία Οδό μέχρι την Πάτρα και στην πραγματικότητα να αφήσουν έξω το μεγαλύτερο τμήμα Πάτρα – Πύργος– Τσακώνα, για τεχνικούς λόγους, χωρίς να προσδιορίζονται ποιοι είναι, αλλά και για αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που, όπως είναι γνωστόν, αφορούν μόνον στα λίγα χιλιόμετρα στην περιοχή του Καϊάφα.
Δηλαδή, θα τους πληρώσουμε και από πάνω, γιατί δεν ξεκίνησαν ποτέ το έργο, όπως ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν από τη σύμβαση του 2007.
Μας είπαν ακόμη οι κ.κ. υπουργοί ότι θα ακολουθήσει και το δεύτερο ημίχρονο, που θα είναι οι συζητήσεις με τις τράπεζες. Αφού οι συζητήσεις με τις τεχνικές εταιρείες κράτησαν κοντά τρία χρόνια, με τις τράπεζες πότε θα τελειώσουν;
Ως βουλευτής Μεσσηνίας απαιτώ από τους κ.κ. υπουργούς:
-Να διαπραγματευτούν οι ίδιοι και να μη συμφωνήσουν σε καμιά περικοπή ή τριετή, κατ’ αυτούς, αναβολή έναρξης των εργασιών του δρόμου, ώστε να μην εκτελεστεί μόνον το φιλέτο για τις τεχνικές εταιρείες και τις τράπεζες, που είναι το Κόρινθος – Πάτρα.
-Να μη δώσει το κράτος ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους.
Σε ό,τι με αφορά, δε θα συναινέσω ποτέ στη μη εκτέλεση του συνόλου του έργου και δε θα ψηφίσω καμιά τροποποίηση της Σύμβασης του 2007 και καμιά καταβολή δήθεν αποζημίωσης στις τεχνικές εταιρείες».