Εγκαινιάστηκε η έκθεση κειμηλίων των Βαλκανικών Πολέμων στο Πνευματικό Κέντρο (photos)


 

 

Πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά όπλα και φωτογραφικό υλικό, με τα πρωτοσέλιδα του «Θάρρους» σε περίοπτη θέση, όπως και άλλα εκθέματα, περιλαμβάνει η έκθεση κειμηλίων από τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), που εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

 

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τέλεσε τον αγιασμό και ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου.

 

Ακολούθησε περιήγηση των παρισταμένων στα εκθέματα και η ομιλία του ιστορικού Μάριου Αθανασόπουλου με θέμα: «Βαλκανικοί Πόλεμοι, ένας αιώνας μετά», αλλά και προβολή ταινίας με θέμα τους «Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913».

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το Δήμο Πειραιά, την ΕΡΤ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας και την εφημερίδα «Θάρρος», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων και την επαναλειτουργία του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας «Γιαννιτσά».

 

φωτορεπορτάζ: Στασινός Μουτσούλας