Η Χρυσή Αυγή καλεί την αστυνομία να λάβει μέτρα στην Καλαμάτα για την Αντιφασιστική πορεία της Πέμπτης


 

Επεισόδια αύριο στην Καλαμάτα λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης προβλέπει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Καλαμάτας της «Χρυσής Αυγής» και καλεί την Αστυνομία να λάβει μέτρα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο και αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί στην πόλη μας, κάποια ομάδα με την επωνυμία “Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας”, η οποία προφανώς δεν έχει νομική υπόσταση, υπεύθυνους σύμφωνα με το νόμο κ.τ.λ., διοργανώνει “αντιφασιστική” συγκέντρωση την Πέμπτη 6η Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με συνθήματα όπως: “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!”, “Ούτε στην Καλαμάτα ούτε πουθενά, να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά”.
Όπως βλέπουμε, δεν πρόκειται για μια απλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κ.τ.λ., αλλά εδώ προαναγγέλλεται ευθέως η πρόθεση των αγνώστων (κουκουλοφόρων!) διοργανωτών της συγκέντρωσης να ασκήσουν “βία κατά πολιτικού κόμματος” (παράβαση του άρθρου 157 α., του Ποινικού Κώδικα).
Προφανώς, στην προσπάθεια που θα κάνουν να ασκήσουν βία κατά της Χρυσής Αυγής, για να την “τσακίσουν” όπως λένε, θα προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της πόλεως, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλεως της Καλαμάτας. Τονίζουμε, ότι την ημέρα και την ώρα της συγκεντρώσεως (απόγευμα της Πέμπτης) συνήθως κυκλοφορεί πολύς κόσμος στο κέντρο της πόλεως, τα δε εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά.
Ως εκ τούτου, ζητούμε από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας να αναλογισθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του και να απαγορεύσει τη συγκεκριμένη συγκέντρωση των κουκουλοφόρων, όπως έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να κάνει (Άρθρο 11 – Δικαίωμα Συνάθροισης, παράγραφος 2: “Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει”).
Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι υπεύθυνος αλλά και υπόλογος για ό,τι συμβεί!
Υ.Γ. Ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος της Ελλάδος, Άρθρο 120, παράγραφος 4: “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”».