Καταστροφή της παραλίας στη Γιαννίτσαινα στα σπίτια μπήκε η Θάλασσα!


Τεράστια είναι η καταστροφή της παραλίας της Γιαννίτσαινας Κυπαρισσίας, λίγα μέτρα από την παλιά ντίσκο, έπειτα από τους έντονους κυματισμούς των προηγούμενων ημερών, ενώ «κόβεται» ο δρόμος και η θάλασσα φτάνει μέχρι τα πρώτα σπίτια!
Η συγκεκριμένη παραλία είναι συνέχεια της κεντρικής παραλίας του Άι-Λαγούδη, με μικρούς γραφικούς φυσικούς κολπίσκους και χρυσαφένια αμμουδιά. Μια παραλία ήσυχη, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός λουομένων και, κυρίως, οικογένειες με μικρά παιδάκια, νέες και νέοι που δε θέλουν την πολλή «βαβούρα» και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, με τους έντονους κυματισμούς, η παραλία είναι κατεστραμμένη, ενώ ο δρόμος που οδηγεί σε δεκάδες μόνιμες κατοικίες του οικισμού της Γιαννίτσαινας, όπως και εξοχικά και κτήματα, «κόβεται» από τη θάλασσα.
Πλέον, δεκάδες οικογένειες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την πόλη, με οδυνηρές συνέπειες στη ζωή και την καθημερινότητά τους! Αν άμεσα δε γίνουν παρεμβάσεις, ο δρόμος θα «ξηλωθεί» τελείως και οι κάτοικοι της Γιαννίτσαινας θα μείνουν αποκομμένοι.
Τα φαινόμενα με τους έντονους κυματισμούς, να «τρώνε» κάθε φορά, κάθε χρονιά, και περισσότερο το δρόμο και να έχουν, ήδη, «ξηλώσει» τμήμα αυτού, δεν είναι καινούργια. Από πρόπερσι, που ξεκίνησαν τα προβλήματα από τους κυματισμούς, οι κάτοικοι είχαν ζητήσει να παρέμβει ο Δήμος – Κυπαρισσίας τότε –  για να στηρίξει και ενισχύσει προστατευτικά το δρόμο. Ωστόσο, τίποτα δεν έγινε.
Πέρυσι, τα φαινόμενα των κυματισμών ήταν ακόμη μεγαλύτερα, όπως και τα προβλήματα στο δρόμο. Πάλι, πέρυσι, οι κάτοικοι ενημέρωσαν το Δήμο Τριφυλίας πλέον, ζητώντας παρεμβάσεις στο δρόμο, στην παραλία και το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία με τους γραφικούς κολπίσκους, καθώς, στο μεταξύ, είχε σημειωθεί και διάβρωση. Δυστυχώς, και πέρυσι, δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση. Ο Δήμος αδιαφόρησε πλήρως για τα προβλήματα!
Με την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και τους έντονους κυματισμούς, ο δρόμος «ξηλώθηκε» ακόμη περισσότερο και «κόπηκε» σε σημείο τέτοιο που μόλις μπορεί να περάσει ένα μικρό όχημα, κι αυτό με πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς το υπόστρωμα έχει «φαγωθεί» από τη θάλασσα. Οι έντονοι κυματισμοί έφθασαν, μάλιστα, στα πρώτα σπίτια! Όσο, δε, για το μονοπάτι, η αποκόλληση των ποριών – βράχων έγινε μεγαλύτερη, υποχώρησαν τα χώματα και αν δε γίνει άμεσα παρέμβαση, πολύ σύντομα, με τη θαλασσοταραχή και τους κυματισμούς, θα καταρρεύσει, «παίρνοντας» μαζί και το κτήμα – οικόπεδο που συνορεύει!
Όπως γίνεται αντιληπτό, άμεσα απαιτείται αντιδιαβρωτική προστασία στη Γιαννίτσαινα.
Αν ο Δήμος Τριφυλίας συνεχίσει να επιδεικνύει αδιαφορία, τότε και ο δρόμος θα κοπεί τελείως και οι δεκάδες μόνιμες οικογένειες του οικισμού της Γιαννίτσαινας θα αποκοπούν από την πόλη και η παραλία θα εξαφανιστεί και το μονοπάτι θα πάει στη θάλασσα και δε θα υπάρχει, πια, πρόσβαση στην παραλία!
Ο Δήμος Τριφυλίας οφείλει, δια των τεχνικών υπηρεσιών του, να σκύψει σοβαρά στα προβλήματα της Γιαννίτσαινας και να εκπονήσει με ταχύτατους ρυθμούς μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας, εκτελώντας έργα ενίσχυσης και προστασίας και του δρόμου και της παραλίας και του μονοπατιού!
Του Ηλία Γιαννόπουλου