Κ.Μαργέλης: «Οι διήμερες και τριήμερες αποχές των δικηγόρων είναι αναποτελεσματικές»


 

 

Δεν ακολουθεί την απόφαση των 33 Δικηγορικών Συλλόγων ανά τη χώρα για αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. Όπως τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, κρίνει το μέτρο αυτό αναποτελεσματικό.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, υπήρξε «ρήγμα», καθώς δεν έγινε δεκτό αίτημα να συζητηθεί εκτός  ημερήσιας διάταξης το φορολογικό νομοσχέδιο και ειδικά οι διατάξεις που αφορούν στους δικηγόρους. Οι διαφωνίες αυτές, όπως φαίνεται, συνεχίζονται και για τα ζητήματα της αποχής.

 

Ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι 33 Δικηγορικοί Σύλλογοι (ανάμεσά τους και οι δικηγόροι της Κυπαρισσίας) αποφάσισαν να απέχουν έως την Παρασκευή από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο και συμπλήρωσε: «Έχει αποδειχθεί η αναποτελεσματικότητα μέχρι σήμερα των διήμερων και μονοήμερων αποχών. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας επαναπροσδιορίζει τη θέση του. Είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε αποχές, μόνο υπό την προϋπόθεση αυτές να συνδυασθούν με καταλήψεις Δικαστικών Μεγάρων και κλείσιμο γραφείων Δικηγορικών Συλλόγων. Με απλές απεργίες δε μας ακούει κανείς, δε μας λαμβάνει κανείς υπ’ όψιν του».
Β.Β.