Στον Νίκο Σαμαρά αφιέρωσε ο Γιώργος Πετρέας την πρόκριση της Ναρμπόν


 

Στον αδικοχαμένο Νίκο Σαμαρά αφιέρωσαν οι άσοι της γαλλικής Ναρμπόν, Γιώργος Πετρέας, Κώστας Προύσαλης, τη νίκη με 3-2 (26-28, 25-23, 27-25, 25-27, 15-11) επί της φιλοξενούμενης Τουρκουά στον αγώνα των « 16» του Κυπέλλου Γαλλίας, όπου οι δύο συμπατριώτες μας αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, όπως έπραξαν λίγες μέρες νωρίτερα και οι Έλληνες άσοι, που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα, Ψάρρας, Πελεκούδας, Τζούριτς και Φράγκος.
Στον αγώνα του «Palais du Τravail», όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αειμνήστου «Αετού» του ελληνικού βόλεϊ, οι δύο διεθνείς μας βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και οδήγησαν την Ναρμπόν σε μία ακόμη νίκη. Ο Προύσαλης, πέρα από την πολύ καλή οργάνωση του παιχνιδιού των γηπεδούχων σημείωσε και 2 πόντους (1 άσο, 1 μπλοκ), ενώ ο Καλαματιανός Γιώργος Πετρέας «άστραψε και βρόντηξε» πετυχαίνοντας συνολικά 20 πόντους με στατιστικά γι α… Όσκαρ: 9/13 επιθέσεις, 1 άσο, 10 μπλοκ!

 

Μετά το τέλος του ματς και έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης ο Καλαματιανός κορυφαίος μπλοκέρ του γαλλικού πρωταθλήματος σε 10 αγωνιστικές (47 μπλοκ), Γιώργος Πετρέας, εν αναμονή της κλήρωσης της προσεχούς εβδομάδας, δήλωσε στο www.pasap.gr.
«Σήμερα τιμήσαμε με το ελάχιστο που μπορούσαμε τον Μεγάλο Νίκο! Ολόκληρο το γήπεδο σεβάστηκε και τίμησε τον «Σαμ», τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
Νωρίτερα ο εκφωνητής του αγώνα διάβασε και ένα μικρό βιογραφικό του Νίκου, για να μάθουν ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν για τον «Αετό» της Ελλάδας. Θέλω λοιπόν να αφιερώσω τη νίκη-πρόκριση στο Νίκο και σε αυτούς που… όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να μειώσουν με τις ενέργειές τους την προσφορά και την αξία αυτού του μεγάλου αθλητή, αλλά αντίθετα πέτυχαν να γιγαντώσουν την αγάπη ολόκληρου του ελληνικού βόλεϊ για τον Αθάνατο «Αετό» μας. Γιατί ο Νίκος ήταν και θα παραμείνει ένας ζωντανός θρύλος του ελληνικού αθλητισμού…».