Ο Π. Κουκολόπουλος «κλείνει» τον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία


Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Με ομιλητή το βουλευτή Πάρι Κουκουλόπουλο θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα η κορυφαία εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, εν όψει του 9ου Τακτικού Συνεδρίου του Κινήματος στις 28 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση θα γίνει σε αίθουσα του ξενοδοχείου REΧ, στις 7.30 το απόγευμα, και χθες για τις προσυνεδριακές διαδικασίες συνέντευξη Τύπου έδωσαν μέλη της Κεντρικής και της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Όλοι απηύθυναν πρόσκληση στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος να συμμετέχουν στη νέα πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ.

 

Ενθουσιασμός

Ο συντονιστής της ΝΟΕΣ, Μιχάλης Σούμπλης, σημείωσε ότι το 9ο Συνέδριο του Κινήματος θα ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου. Στη Μεσσηνία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επισκέψεις και συναντήσεις στους πέντε καλλικράτειους Δήμους, ενώ χθες το απόγευμα επισκέφθηκαν και το Δήμο Τριφυλίας, όπου έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας.

Ο κ. Σούμπλης μίλησε για ενθουσιασμό από τις επισκέψεις αυτές στους Δήμους και τις συναντήσεις με στελέχη της κάθε περιοχής.

Από την πλευρά της, το μέλος της ΚΟΕΣ Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε ότι οι προσυνεδριακές διαδικασίες έχουν δώσει τη δυνατότητα να βρεθούν και πάλι κοντά στους δημοκρατικούς πολίτες και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να έχουν έναν ευρύ διάλογο μαζί τους, από τον οποίο βγαίνουν πολλά συμπεράσματα.

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, είπε πως αντιμετώπισε μόνο του τη μεγαλύτερη κρίση, με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις απέναντι να το πετροβολούν. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε σωστή και μονόδρομος, όσο σκληρή και άδικη κι αν ήταν. Μάλιστα, είπε πως «είδαμε την ίδια πολιτική να ακολουθούν και άλλες χώρες, ακόμα και η Κύπρος».

Δεν ξέχασε, δε, να αναφερθεί και στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι παραπαίει και μιλώντας για «κωλοτούμπες». Κλείνοντας απευθύνθηκε προς τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το Κίνημα έλαβε το μήνυμα τιμωρίας που έστειλαν και έχει μάθει από τα λάθη του.

 

Κάλεσμα

Το μέλος της ΚΟΕΣ, Διονύσης Αλευράς, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και αναπτύσσεται σε πείσμα όλων των σκοπιμοτήτων. Οδεύει, όπως είπε, στο συνέδριο σε ένα ρευστό περιβάλλον και σε πρωτοφανείς συνθήκες για τη χώρα μας. Υπογράμμισε, όμως, ότι ο σταθεροποιητικός παράγοντας στη χώρα μας στην κρίση ήταν το ΠΑΣΟΚ και πως η πολιτική του πρόταση και συμπεριφορά δικαιώνεται. Χαρακτήρισε το συνέδριο εξαιρετικά κρίσιμο, από το οποίο, όμως, όπως είπε, το Κίνημα θα βγει ρωμαλέο.

Κατέληξε σημειώνοντας ότι στόχος είναι οι αποφάσεις του συνεδρίου, όχι μόνο να τακτοποιούν τα εσωτερικά θέματα, αλλά να δίνουν απαντήσεις και στα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας.

Το μέλος της ΝΟΕΣ, Θεόδωρος Μπρεδήμας, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στη σταθεροποίηση της χώρας, στη διατήρηση του ευρώ και στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάλεσε, δε, όλους τους Μεσσήνιους, όλο το χώρο της Κεντροαριστεράς, να έρθουν κοντά στο ΠΑΣΟΚ και να δουν ότι η παράταξη ανανεώνεται και δεν είναι απολίθωμα μιας παλιάς παράταξης, αλλά ένα δυναμικό δημιούργημα που έχει στόχο μια νέα Ελλάδα.

Τέλος, το μέλος της ΝΟΕΣ, Κώστας Τσαπόγας, κάλεσε τα μέλη του Κινήματος να συμμετάσχουν στις υπόλοιπες προσυνεδριακές διαδικασίες και για την εκλογή αντιπροσώπων για το 9ο Τακτικό Συνέδριο.