Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο βουλευτής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Τέρενς Κουίκ (φωτογραφίες)


 

ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

Έκτος βουλευτής για τη Μεσσηνία ο Τέρενς Κουίκ 

 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

 

Συμπαραστάτης στα αιτήματα της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας, μαζί με τους βουλευτές του νομού, δήλωσε χθες κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε αρχικά με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα και στη συνέχεια με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά ο βουλευτής Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ, στον οποίο ανατέθηκε από τον Πάνο Καμμένο η βουλευτική εποπτεία της Μεσσηνίας, βρέθηκε στην Καλαμάτα για μια πρώτη επαφή με τις αυτοδιοικητικές αρχές και τις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματός του. Δήλωσε δε πως θα βρίσκεται συχνά στη Μεσσηνία για να κάνει επαφές και με τους φορείς, προκειμένου να γίνει γνώστης των προβλημάτων του νομού.

 

Λάθος η επιλογή του Μνημονίου 

Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή του μνημονίου που ακολουθήθηκε, κάτι που ομολόγησαν και οι δανειστές μας. «Είναι σαφές ότι έτσι όπως πάμε, θα χρειαστούμε κι άλλα κουρέματα και δε θα είναι ανέξοδα για τον ελληνικό λαό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιμένουμε ότι πρέπει να βγούμε από το μνημόνιο και μην επιχειρήσει κάποιος να το συνδυάσει με πτώχευση ή με το από πού θα ταΐσουμε τους Έλληνες, διότι με τη λειψή φοροδοτική ικανότητα που έχουμε, με 1.000.000 άτομα να χρωστάνε στις Εφορίες, όπως έχει ομολογήσει το ΔΝΤ, το κράτος παράγει στο ακέραιο μισθούς, συντάξεις και πρόνοια. Απλώς και μόνο, το επιπλέον είναι αυτό που παίρνουν οι δανειστές μας.

Δεν έκανε εντύπωση ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια έξαρση κινητοποιήσεων; Και δεν είναι πια τα συνδικάτα, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Έχουμε φύγει από την εποχή όπου οι αρχισυνδικαλιστές έσερναν το καράβι. Τώρα πια πηγαίνει και ολόκληρο το πλήρωμα μαζί και δεν ξέρω αν οι αρχισυνδικαλιστές μπορούν να το ελέγξουν.

Αυτό που βιώσαμε και τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα με το Μετρό και τις συγκοινωνίες γενικότερα, θα γενικευτεί. Θα γενικευτεί σε επίπεδο Υγείας, Παιδείας. Ήδη άρχισαν να κινητοποιούνται οι αγρότες και θεωρώ ότι έχουμε γενικότερα ζητήματα».

 

Έλλειψη δημοκρατίας στη Βουλή

Ακολούθως, μίλησε για έλλειψη Δημοκρατίας μέσα στο Κοινοβούλιο: «Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πηγαίνουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τις υπογράφει έχοντας υπερβεί κάθε όριο, αντί να έρχονται ως νομοθετήματα στη Βουλή, να τα συζητήσουμε, να παράξουμε διάλογο και να συμβάλλουμε κι εμείς. Ο κοινοβουλευτισμός δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Το ακόμη πιο χαρακτηριστικό ήταν στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, όπου ψήφιζαν επιδεικτικά στη μία κάλπη, κάτι που σήμαινε παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου».

 

Οι εκλογές είναι θέμα του λαού

Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως προ ημερών, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο αν «βλέπει» εκλογές, απάντησε ότι δεν είναι θέμα των κομμάτων, αλλά θέμα του λαού. «Ο κόσμος είναι ακόμη στον καναπέ. Δε λέω να προκύψει μια κοινωνική αναταραχή μη ελέγξιμη, αλλά αν βγουν στο δρόμο το 1,5 εκατομμύριο Έλληνες που είναι άνεργοι και ένας τουλάχιστον από τους συγγενείς τους, με ένα κερί και να φυσήξουν προς την πλευρά της Βουλής, θα στείλουν το μήνυμα: φύγετε για να μπορέσουμε να βρούμε κάποια καλύτερη Ελλάδα».

 

Ηρεμία

Ζητήσαμε να μάθουμε αν αποκαταστάθηκε η ηρεμία στους κόλπους των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» μετά τους κλυδωνισμούς του Δεκεμβρίου και, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «ήταν ένα τριήμερο δύσκολο, αυτό στις αρχές Δεκεμβρίου. Είχα πει, όμως, ότι μετά τη φουρτούνα έρχεται νηνεμία. Είχα, επίσης, δηλώσει ότι ο καθένας που φεύγει, αφήνει χώρο ελεύθερο για να έρθουν πολλαπλασίως περισσότεροι. Είναι γεγονός ότι εκείνοι που έφυγαν, έδωσαν μια ανάσα σε κάποιους που ήθελαν να έρθουν μαζί μας, αλλά δεν ήθελαν να συνταυτιστούν σε ένα κίνημα με κάποιους που θεωρούσαν κομμάτι του παλιού συστήματος. Έχουμε ανέβει πολύ, πολύ περισσότερο από την ημέρα που έγινε αυτή η τριήμερη κρίση. Από μόνοι τους, άνθρωποι, εθελοντικά, έχουν τονώσει τις Συντονιστικές Επιτροπές, που φτιάχνουν πια και τμήματα γυναικών και νεολαίας, και νομίζω ότι πορευόμαστε προς το συνέδριό μας πολύ δυναμικά. Είμαστε απόλυτα ήρεμα και οι δεκαοκτώ βουλευτές στο Κοινοβούλιο είμαστε ενωμένοι και συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις».

 

Ενήμερος για τα ζητήματα 

Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε τις συναντήσεις του από το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα. Αφού ο δήμαρχος τον πληροφόρησε για διάφορα έργα, ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», πολύ καλά πληροφορημένος για τα τεκταινόμενα, ζήτησε να μάθει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της μαρίνας Καλαμάτας και αν θα περάσει στα χέρια του τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου Dogus. Ο κ. Νίκας τού απάντησε πως ο Δήμος δε συναινεί σε αυτό το ενδεχόμενο και ακολούθως του έπλεξε το εγκώμιο. Από την πλευρά του, ο βουλευτής αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στις ισχυρές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες της Μεσσηνίας όπως τους Στ. Μπένο, Παν. Φωτέα και Δημ. Δράκο.

Κατά τη συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάχη Παν. Αλευρά, έθιξε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της Ολυμπίας οδού κι όταν ο τελευταίος ζήτησε συμπαράσταση στο αίτημα να κατασκευαστεί έως την Τσακώνα, όπως προβλέπει και η σύμβαση παραχώρησης, δήλωσε την αμέριστη βοήθειά του στα αιτήματα της Μεσσηνίας, όπως άλλωστε είχε κάνει και νωρίτερα με το δήμαρχο Καλαμάτας.