Του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το έκαψαν και πλήρωσε από την τσέπη του


 

Κανείς δεν τον αποζημιώνει

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

 

Επτά ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Καλαμάτας αιματηρή συμπλοκή των αστυνομικών με τους «ληστές με τις βαριοπούλες» σε διαμέρισμα της οδού Ευριπίδου στην Καλαμάτα, συμπλοκή που έχει αφήσει «έντονα» σημάδια τόσο σε ανθρώπους όσο και σε άψυχα αντικείμενα, όπως η πολυκατοικία που είχε γαζωθεί από τις σφαίρες και των δύο πλευρών, αλλά και το αυτοκίνητο του ιδιώτη που άρπαξαν οι ληστές για να διαφύγουν.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 7 Μαΐου, όταν μέλη της εγκληματικής ομάδας- που έγινε γνωστή με την ονομασία «ληστές με τις βαριοπούλες» καθώς εισέβαλαν σε τράπεζες σπάζοντας τις τζαμαρίες- λήστεψαν το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο κέντρο της Καλαμάτας.

 

 

Με το όπλο στο κεφάλι
Αρχικά διέφυγαν, όμως αστυνομικοί τούς εντόπισαν νωρίς το απόγευμα σε διαμέρισμα στην οδό Ευριπίδου, όπου υπήρξε συμπλοκή τόσο εντός της πολυκατοικίας όσο και εκτός. Οι ληστές στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, με τον έναν από αυτούς τραυματισμένο, «κόλλησαν» ένα καλάσνικοφ στο κεφάλι διερχόμενου οδηγού που μόλις είχε σταματήσει βλέποντας συγκεντρωμένο κόσμο, του πήραν το αυτοκίνητο και διέφυγαν. Το αυτοκίνητο, την επόμενη ημέρα, βρέθηκε καμένο στην περιοχή Θέα στην Πάτρα.
Μέχρι σήμερα, ο συγκεκριμένος πολίτης, ο κ. Δημήτρης Καλαμουδάκος, όχι μόνο δεν έχει αποζημιωθεί, από το κράτος και την τράπεζα (στην οποία σημειωτέον επιστράφηκαν τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει οι ληστές, καθώς βρέθηκαν από την Αστυνομία), αλλά έχει κάνει και έξοδα, καθώς έπρεπε ο ίδιος να φροντίσει να απομακρύνει το κατεστραμμένο αυτοκίνητο.
Όπως μας εξήγησε, την ημέρα εκείνη, περνώντας από την οδό Ακρίτα, είδε συγκεντρωμένο κόσμο και σταμάτησε. Πριν προλάβει να αντιληφθεί τι συμβαίνει,  είδε την κάννη ενός όπλου στο κεφάλι του και τρεις άνδρες με κράνη. «Οι δύο είχαν καλάσνικοφ και ο άλλος ένα πιστόλι. Ο κόσμος τούς είχε δει, αλλά νόμιζαν ότι είναι αστυνομικοί. Όταν είδαν να μου βάζουν το όπλο στο κεφάλι, εξαφανίσθηκαν. Πήγα να σηκώσω το κεφάλι μου και έβγαζαν τα κράνη για να μπουν στο αυτοκίνητο. Μάλιστα, έσκυψα το κεφάλι για να μην μου πουν ότι τους κοιτάω. Βγήκα από την άλλη πλευρά του αυτοκινήτου. Μπήκαν μπροστά, αυτός που με απείλησε και άλλος ένας που ήταν χτυπημένος με σφαίρα στο γόνατο. Ο τρίτος μπήκε πίσω από το συνοδηγό. Όταν μου πήραν το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν 30 μέτρα, πήρα αμέσως τηλέφωνο την Τροχαία και τους ενημέρωσα. Δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν στο Ασπρόχωμα, κάπου; Ίσως να το γλύτωνα το αυτοκίνητο», τόνισε ο κ. Καλαμουδάκος.

 

 

Ούτε του απάντησαν
Την άλλη ημέρα ειδοποιήθηκε πως το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο στην Πάτρα. Με δικά του έξοδα πήγε στην εκεί Αστυνομική Διεύθυνση και εν συνεχεία, πάλι με δικά του έξοδα, στην περιοχή που βρέθηκε κατεστραμμένο το αυτοκίνητο για να το αναγνωρίσει.
Επίσης, τον ενημέρωσαν πως με δική του ευθύνη πρέπει να το απομακρύνει από εκεί που βρέθηκε. Έτσι, πλήρωσε και οδική βοήθεια για να το πετάξει.
Παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει να αποζημιωθεί, ούτε το κράτος ούτε η τράπεζα τον αποζημίωσαν μέχρι σήμερα, μένοντας όλο αυτό τον καιρό χωρίς αυτοκίνητο. Σύμφωνα και με τον ίδιο, θα μπορούσαν να του παραχωρήσουν ένα από τα κατασχεμένα που υπάρχουν σε μάντρες του ΟΔΔΥ, ίδιας αξίας με το δικό του.
Η Εμπορική Τράπεζα, πάντως, όπως τόνισε ο κ. Καλαμουδάκος, δεν μπήκε καν στον κόπο να του απαντήσει στην αναφορά που κατέθεσε από τις 28 Μαΐου.