“Mnimonimus” την Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας


 

Τον “Mnimonimus” θα παρουσιάσει ο θίασος του Βλαδίμηρου Κυριακίδη την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Πρόκειται για έναν απλό, τυπικό, καθημερινό, άνεργο Έλληνα, που άλλαξε ταυτότητα αφού δεν μπορούσε να είναι αυτός που είναι. Το χρονικό της προσωπικής του κρίσης, που ταυτόχρονα είναι και πανελλαδική: Με ρούχο μόνο την ελληνική σημαία και από μέσα γυμνός, βγαίνει στο μπαλκόνι και αρχίζει το δικό του προεκλογικό αγώνα. Το Δρομοκαΐτειο γίνεται το αρχηγείο του. Τα στενά σύνορα, όμως, του θεραπευτηρίου δεν μπορούν να κρατήσουν τον mnimonimous. Πηδάει τη μάντρα και εξαφανίζεται. Τον εντοπίζουμε μέσα σε ένα θέατρο, όπου έχει σταματήσει την κανονική παράσταση και δίνει τη δική του.

 

Μέσα από το χιούμορ ο mnimonimous καυτηριάζει και σχολιάζει την καθημερινότητα του Έλληνα. Είναι ο μόνος που διάβασε το μνημόνιο, αφού κανείς βουλευτής -πολιτικός δεν ασχολήθηκε.

 

Κείμενο: Ντίνος Σπυρόπουλος- Γιώργος Γαλίτης- Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Παίζει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μαζί με τη συμμετοχή του κοινού.

 

Γενική είσοδος: 15 ευρώ, άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας: 12 ευρώ.