Ένα βήμα πίσω από την «Πρωτοπορία» για τη δωρεά στο ΔΗΠΕΘΕΚ


 

ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ: Μη ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα…

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Με μια λιτή ανακοίνωση, απόσπασμα από τη δευτερολογία της στην προχθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για τον προϋπολογισμό του 2013, η δημοτική παράταξη «Πρωτοπορία», δια μέσου του εκπροσώπου της Ι. Γκλεγκλέ, θέλησε να βάλει ένα τέλος στο θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής Ν. Φωτέα σχετικά με τη δωρεά του επιχειρηματία Φ. Καλτσίδη στο ΔΗΠΕΘΕΚ και τα παρελκόμενά της.

Όπως τόνισε ο κ. Γκλεγκλές, για την παράταξή του «το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό».

Προηγουμένως ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις, είχε επισημάνει χαρακτηριστικά: «Η πλειοψηφία, όταν παίρνει αποφάσεις, δεν το κάνει με γνώμονα την επανεκλογή της. Δε μας ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις. Κάποιοι, όμως, προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, κι αυτό δεν το ανεχόμαστε. Δεν έχουμε υιοθετήσει τέτοιες πρακτικές απέναντι στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, γι’ αυτό απαιτούμε και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Αν υπάρχουν στοιχεία να έρχονται στο φως και να παίρνουν το δρόμο τους. Δεν πρέπει να υπάρχουν δηλώσεις εναντίον των υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας».

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο κ. Φωτέας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την περασμένη Παρασκευή είχε θέσει το δίλημμα αν μπορεί να είναι ευπρόσδεκτες οι χορηγίες από βαθύπλουτους ανθρώπους, που ακούσια ή όχι έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις αυθαιρεσιών και όχι μόνο. Ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας» είχε βάλει θέμα ενδεχόμενης αδιαφάνειας, καλώντας το Σώμα να μην έχει κοντή μνήμη, όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, οι εκκρεμότητες με τη συγκεκριμένη βίλα έχουν ρυθμιστεί, με την έννοια ότι τηρήθηκαν όσα προβλέπει η νεότερη νομοθεσία περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων και καταβλήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ως πρόστιμα