Ένα χρόνο φυλακή γιατί διέρρηξε κατάστημα, ώστε να πάρει ταξί να πάει σπίτι του!


 

Παράπονα για εκταφή στο Νεκροταφείο

 

Τη διαμαρτυρία της εξέφρασε χθες αναγνώστρια με τηλεφώνημά της στο «Θ» σχετικά με το Νεκροταφείο Καλαμάτας. Η ίδια ζει μόνιμα στην Αθήνα και, όπως μας είπε, έμαθε ότι χθες από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έκαναν εκταφή στα οστά του πατέρα της χωρίς να την ειδοποιήσουν.

«Εγώ, επειδή εργάζομαι και δεν είναι εύκολο να λείψω ξαφνικά από τη δουλειά μου, είχα ζητήσει να με ειδοποιήσουν νωρίτερα, ώστε να συνεννοηθούμε και να βρούμε μια μέρα για να κάνουμε την εκταφή. Όμως, έσπασαν τον τάφο χωρίς να μου στείλουν μια ειδοποίηση όπως ορίζει ο κανονισμός» μας είπε χθες η γυναίκα. Πρόσθεσε ακόμη ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με το Δήμο Καλαμάτας, αλλά δεν κατέστη δυνατό να συνεννοηθεί. «Τώρα έχω κανονίσει να κατέβει η αδελφή μου να παραλάβει τα οστά του πατέρα μας, γιατί μου είπαν ότι ήταν έτοιμοι να τα πετάξουν στο χωνευτήρι!».

Όσο για τα οικονομικά, σημείωσε ότι της ζητούν 111 ευρώ για την εκταφή (για το συγκεκριμένο ποσό είχε εκφράσει παράπονο άλλη αναγνώστρια του «Θ» μόλις πριν από λίγες μέρες), συν άλλα 111 ευρώ ως φόρο κατασκευής μνημείου. «Για την παράταση που είχε δοθεί συμφωνώ να πληρώσω τα 700 ευρώ που μου έχουν βγάλει, όπως και τα 111 για την εκταφή. Όμως, τα άλλα 111 ευρώ για το φόρο κατασκευής μνημείου δεν τα δίνω. Εγώ όταν έφτιαξα τον τάφο του πατέρα μου πλήρωσα 4.300 ευρώ. Ο φόρος αυτός τώρα τι είναι;» κατέληξε.

Μ.Ν.