Έρχονται 4 εκατομμύρια στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας


Τσάτουμας για Γκέτενμποργκ, «χάλκινος» Κανελλόπουλος και 4ος Τσούσης

 

Εκπληκτική παρουσία είχε ο Μεσσηνιακός στην πρώτη μέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που ολοκληρώνεται σήμερα στο ΣΕΦ. Στα τρία από τα έξι αγωνίσματα των ανδρών ο καλαματιανός σύλλογος είχε δύο θέσεις στην 3άδα και μια 4η, γεγονός που τον έφερε στην κορυφή της γενικής κατάταξης με 18 βαθμούς!

Ο Λούης Τσάτουμας ήταν σταθερά πρωταθλητής από το 2004 (με εξαίρεση το 2010) αλλά χθες κατέλαβε τη 2η θέση στο μήκος με το 8,08 να του δίνει όμως το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ. Νικητής ήταν ο Γιώργος Τσάκωνας του ΓΑΣ Σκάλας με 8,15 και 3ος ο Τάσος Γαλαζούλας που έπιασε το όριο για το πανευρωπαϊκό νέων.

Η επίδοση του Μεσσήνιου άλτη και κατόχου του πανελλήνιου ρεκόρ είναι η τέταρτη καλύτερη φέτος στον κόσμο, ενώ και στο 6ο του άλμα άγγιξε τα 8 μ. (7,98 μέτρα)

“Ηθελα ένα άλμα εκεί στο όριο για να ξεμπερδέψω. Τελικά ήρθε μια ακόμη καλύτερη επίδοση. Παρά τα προβλήματα στην διάρκεια της σεζόν, είμαι σε καλή κατάσταση και τώρα θέλω μια καλή εμφάνιση στον τελικό του Γκέτεμποργκ. Θα αποφασίσω με τον προπονητή μου Δημήτρη Βασιλικό αν θα κάνω άλλον αγώνα”, είπε ο Τσάτουμας, ενώ από την πλευρά του ο προπονητής του, σχολίασε: “Εξαιτίας των θεραπειών στη Γερμανία η προετοιμασία πήγε πίσω. Από εδώ και πέρα θα αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας”.

Όπως συνέβη και στην ημερίδα-πρόβα της περασμένης εβδομάδας, μια θέση στην κορυφαία 3άδα των 1.500 μ. εξασφάλισε ο Γιώργος Κανελλόπουλος. Το 3’57’’94 χάρισε στο δρομέα του Μεσσηνιακού το χάλκινο μετάλλιο χθες στο ΣΕΦ.

Επίσης, ο Βασίλης Τσούσης προκρίθηκε ως 2ος στα 60 μ. με 6’’84, όμως στον τελικό έκανε 6’’94, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Ο Μεσσηνιακός έχει εκπροσώπηση και στα σημερινά αγωνίσματα, ενώ στις κερκίδες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα βρεθούν το απόγευμα περίπου 150 αθλητές της ακαδημίας και των αγωνιστικών ομάδων με μέλη των οικογενειών τους που συμμετέχουν στην 2η εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδρομή που διοργανώνει για τη φετινή σεζόν το τμήμα στίβου του ιστορικού καλαματιανού συλλόγου.