Ασυνείδητοι κυνηγούν γεράκια


«Καμπάνες» σε φυγόδικους για ναρκωτικά «έριξε» το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σε δύο υποθέσεις που είχαν απασχολήσει το 2007, 4 κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν συνολικά σε 40 χρόνια κάθειρξης.

Σε μία τρίτη, δε, υπόθεση, επέβαλε σε κατηγορούμενο φυλάκιση 4 ετών για πώληση ηρωίνης σε τοξικομανείς.

 

Καλλιέργεια χασίς

Σε κάθειρξη 10 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάσθηκε ως φυγόδικος ένας Γερμανός για καλλιέργεια, συγκομιδή και κατοχή χασίς.

Το 2007 είχε έρθει για διακοπές στη Φοινικούντα. Στις 27 Απριλίου του ίδιου έτους αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έκαναν έλεγχο στο τροχόσπιτο που διέμενε. Εκεί βρήκαν 2 φυτά ινδικής κάνναβης, ύψους 15 εκατ. το καθένα, καθώς και χασίς 8,7 γραμμαρίων, που ήταν διασκορπισμένα στα σκεπάσματα του κρεβατιού, σε πιάτο, ενώ μέρος είχε κρύψει σε θυλάκιο ρούχου.

Σε πολύ μικρή απόσταση ο Γερμανός καλλιεργούσε σε πλαστικά σακουλάκια άλλα 20 δενδρύλλια, τα οποία είχε σκεπασμένα με χάρτινο κιβώτιο.

 

Αλβανοί με χασίς

Σε 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ τον καθένα καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 3 φυγόδικους Αλβανούς, οι οποίοι στις 15 Ιουλίου του 2007 είχαν συλληφθεί για κατοχή χασίς.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι Αλβανοί στο 10 χλμ. του δρόμου Καλαμάτας – Τρίπολης. Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν στο πορτμπαγκάζ, κάτω από εφημερίδες, κρυμμένες δύο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 103 και 94 γραμμάρια χασίς.

 

Ηρωίνη

Τέλος σε 4 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ καταδικάσθηκε ένας άντρας από τον Λαγκούβαρδο Γαργαλιάνων, για διάθεση ναρκωτικών σε τοξικομανείς.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει πουλήσει τουλάχιστον σε πέντε άτομα δόσεις ηρωίνης, τα οποία όμως κηρύχθηκαν αθώα λόγω παραγραφής του αδικήματος.

 

της Βίκης Βετουλάκη