Καθάρισε με το πρωτάθλημα ο Μεσσηνιακός και… βλέπει μπαράζ (φωτογραφίες)


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΣΤΟ 34΄ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

 

ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΚΑΡΙ  ΣΤΟ 81΄ ΜΕ ΛΥΔΙΩΤΗ

 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

Ο Μεσσηνιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής, που διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο «Σταύρος Παπαδόπουλος», καθώς επικράτησε της 2ης του βαθμολογικού πίνακα Κυπαρισσίας, με σκορ 1-0, αποτέλεσμα το οποίο εξασφαλίζει την  πρωτιά στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Μεσσηνίας και δίνει το χώρο στους πράσινους να σκέπτονται με άνεση από τώρα τα μπαράζ ανόδου. Μπορεί ν’ απομένουν αρκετές αγωνιστικές ακόμη, όμως με τη διαφορά να έχει ξεφύγει στους 12 βαθμούς, και με τη δυναμική που παρουσιάζει το Καλαματιανό Σωματείο, ούτε ένα θαύμα δεν δείχνει ικανό να ανακόψει την πορεία τους προς τον τίτλο.

Πάντως και σ’ αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια όπου οι πράσινοι έφθαναν εύκολα στην κατάκτηση του τριπόντου, σήμερα χρειάστηκε η υπέρβαση από τους παίκτες του Δημήτρη Τσάκωνα για να καμφθεί η αντίσταση της μαχητικής και καλοστημένης Κυπαρισσίας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή τακτική, εξουδετερώνοντας τα ατού του Μεσσηνιακού, που είχε προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά κάποιες φορές και στο αμυντικό. Χρειάστηκε μια στημένη φάση και η λανθασμένη εκτίμηση του Ντουγέρογλου στο 34΄, για να δώσει την ευκαιρία στον Αντώνη Κωνσταντόπουλο να βρει δίχτυα και να λύσει το γόρδιο δεσμό.  Το γκολ αυτό ήταν αρκετό στο να χαρίσει το τρίποντο στο Μεσσηνιακό, και να κλειδώσει ουσιαστικά τη μάχη του τίτλου. Η Κυπαρισσία προσπάθησε στην επανάληψη να απειλήσει την εστία του Κόκκαλη, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, κυρίως από στημένες φάσεις, ωστόσο δεν τα κατάφερε και απλά προσαρμόστηκε στην καλή της παρουσία. Ίσως εάν οι παίκτες του Παναγόπουλου το πίστευαν περισσότερο, να είχαν και περισσότερες πιθανότητες για να πάρουν κάτι θετικό.

Από την άλλη πλευρά, φάνηκε ότι η χρησιμοποίηση πολλών επιθετικογενών ποδοσφαιριστών στο αρχικό σχήμα (Χελάς, Τσουλάκος, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος), δεν απέδωσε στο χθεσινό ματς για τον Μεσσηνιακό, που είχε κάποια προβλήματα όταν η Κυπαρισσία έβγαινε στην κόντρα. Ακόμη κι έτσι, είναι τέτοια η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Καλαματιανού Σωματείου, που υπερκάλυπτε τις όποιες αδυναμίες και τα όποια κενά προέκυπταν.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

10΄ στην κόντρα η Κυπαρισσία με τον Ανδριόπουλο να βρίσκει ωραία τον Σουπούλι, αλλά τον τελευταίο να κάνει κακό κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Κόκκαλη ν μπλοκάρει.

13΄ ο Αντώνης Καλογερόπουλος κέρδισε από τον Ανδριόπουλο, δίνοντας την κατάλληλη στιγμή στον Αθανασόπουλο, που βρέθηκε μόνος στην περιοχή της Κυπαρισσίας, αλλά το πλασέ του μέχρι πρότινος παίκτη της Καλαμάτας δεν ήταν καλό, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

33΄ σέντρα του Ι.Καλογερόπουλου από δεξιά, με τον Τσουλάκο να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά τον Ντουγέρογλου να μπλοκάρει εύκολα.

34΄ φάουλ του Αντώνη Καλογερόπουλου από αριστερά, ο Ντουγέρογλου έκανε κακή έξοδο, και ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος σε κενή εστία πέτυχε με κεφαλιά το 1-0.

47΄ πλασέ του Α. Καλογερόπουλου από πλάγια θέση και αριστερά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

62΄ φάουλ του Γαργαρώνη, έφερε την μπάλα στα  καρέ του Κόκκαλη, που έκανε κακή εκτίμηση αλλά ο Σουπούλι αιφνιδιάστηκε και η κεφαλιά που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

81΄ εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λυδιώτη, υποχρέωσε τον Κόκκαλη να εκτιναχθεί στο γάμα, βρίσκοντας την μπάλα με τα δάχτυλα και στέλνοντάς τη στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι για να καταλήξει στη συνέχεια κόρνερ.

89΄ μεγάλη φάση για τον Μεσσηνιακό στην αντεπίθεση, όταν ο Κωνσταντόπουλος βρήκε τον Αργυρόπουλος, αυτός έκοψε, αν και μπορούσε να πάρει πάνω του τη φάση, για τον επερχόμενο Γιάννη Καλογερόπουλο, που σε κενή εστία σούταρε ψηλά άουτ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Πολύ καλή ήταν η παρουσία του κ. Αλεξέα, ενώ απαρατήρητοι πέρασαν οι βοηθοί Αθανασοπούλου  και Κότσαρης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μολονότι το παιχνίδι ήταν δυνατό δεν αποδείχθηκε στο ελάχιστο αντιαθλητικό. Έτσι ο κ. Αλεξέας κιτρίνισε τον Σπύρο Δασκαλάκη στο 61΄ και τον Γαργαρώνη για διαμαρτυρία στο 24΄.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κουλουράς, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Ι. Καλογερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Αργυρόπουλος, Α. Καλογερόπουλος (69΄ Μπεγέτης), Χελάς (79΄ Δημόπουλος), Τσουλάκος, Αθανασόπουλος (66΄ Αρβανίτης).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Αναγνωστόπουλος, Ανδριόπουλος, Γαργαρώνης, Σταματόπουλος (75΄ Γιαννόπουλος), Ντάβι, Γκρέτσα (65΄ Χρονόπουλος), Σουπούλι, Δασκαλάκης, Μοροσάνου (53΄ Λυδιώτης).

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

(σε 20 αγώνες)

 

 

1. Μεσσηνιακός          72-16   53

 

2. ΑΟ Κυπαρισσίας    33-18   41

 

3. ΑΟ Σπερχογείας     45-28   38

 

3. Ολυμπιακός Κ.       30-22   35

 

5. Τ. ΄Αγρας    30-32   30

 

6. ΑΟ Φαραί   27-27   29

 

7. ΑΟ Διαβολιτσίου    24-30   25

 

8. Αρφαρά       30-37   24

 

-. Απόλλων Κ.            26-29   24

 

-. Δώριο           29-29   24

 

-. Ομόνοια       30-38   24

 

-. ΑΕ Αβίας     23-36   24

 

13. Αίαντας Κ.            21-27   22

 

14. ΑΟ Μεθώνης        29-40   19

 

15. Ασπρόχωμα          15-40   15

 

16. Πεταλίδι    24-51   13

 

 

Το πρόγραμμα

 

της 21ης αγωνιστικής

 

Σάββατο

 

(3.30 μ.μ.)

 

Ομόνοια-Αστέρας Αρφαρών

 

(6.30 μ.μ.)

 

Ασπρόχωμα-Αίαντας

 

Φαραί-Ολυμπιακός Καλαμάτας Κυριακή, 3.30 μ.μ.

 

Τέλος Άγρας-Δωριέας Δωρίου

 

ΑΟ Διαβολιτσίου-Μεσσηνιακός

 

Απόλλων Πετ.-ΑΟ Κυπαρισσίας

 

(6.30 μ.μ.)

 

Απόλλων-Αβία

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας