Καταστρέφουν αντί να δημιουργούν


 

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

 

Αναμένονται θετικές εξελίξεις για τη μελέτη στη Μ. Μαντίνεια

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Μέχρι τις αρχές Μαΐου υπολογίζει η Δημοτική Αρχή ότι θα έχει ολοκληρωθεί η Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή της Κηπούπολης.

Όπως δήλωσε χθες στο «Θ» η αρμόδια πολιτική προϊστάμενος της Πολεοδομίας, δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, «μέχρι σήμερα η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Ήδη, στην πρώτη φάση ανάρτησης της μελέτης, έχουν κατατεθεί εκατό (100) ενστάσεις από ιδιοκτήτες. Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται μεγάλος, αλλά, επί της ουσίας, δε δημιουργεί προβλήματα, αφού οι περισσότερες είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, μπορεί η ημερομηνία ανάρτησης να έχει ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχει και μια άτυπη, θα έλεγα, παράταση μιας εβδομάδας, προκειμένου να ενημερωθούν ιδιοκτήτες που βρίσκονται εκτός Καλαμάτας».

Διαδικαστικά τώρα, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της ανάρτησης, οι ενστάσεις θα εξεταστούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας και θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάρτηση. Οι ενστάσεις που θα υπάρξουν και με την πράξη αυτή θα σταλούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και θα αποφασίσει επί του θέματος.

Από την άλλη πλευρά, μόλις ξεκίνησε η διαδικασία ανάρτησης για τα πυκνοδομημένα της Αγίας Άννας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει αυτή των πυκνοδομημένων της ανατολικής παραλίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για 15 ημέρες για το τι σχεδιάζεται στην περιοχή τους.

Η αρμόδια δημοτική σύμβουλος εξέφρασε, παράλληλα, την αισιοδοξία της για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας. Όπως μας είπε, ασκούνται σοβαρές πιέσεις από τη Δημοτική Αρχή να μπει ένα τέλος στην πολύπαθη κατάσταση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας από τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση στο ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. (παλαιό Κεντρικό ΣΧΟΠ). Επίσης, η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, η οποία είχε ζητηθεί ως προαπαιτούμενο, έχει υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση ΔΟΚΚ για έλεγχο και έγκριση. Τούτων δοθέντων, αναμένονται σύντομα θετικές εξελίξεις.