Κριτική στη Δημοτική Αρχή


 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσσηνίας, με επικεφαλής το βουλευτή Θανάση Πετράκο, επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας των υποκαταστημάτων της ΔΕΗ, του ΙΚΑ Καλαμάτας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ταχυδρομείου.

Μιλώντας ο κ. Πετράκος στους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ψήφιση του μνημονίου 3 και τα νέα μέτρα λιτότητας, κορύφωσε την άγρια, νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, στήνοντας ένα “σκηνικό” πρωτοφανούς βαρβαρότητας: επιστρατεύσεις απεργών, φορομπηχτική πολιτική άνευ προηγουμένου, εργασιακά δικαιώματα έναν αιώνα πίσω, μαζικά “λουκέτα” σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημόσιο σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, παιδεία υπό διάλυση, ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε απόγνωση.

Η 20ή Φλεβάρη πρέπει να είναι η αφετηρία παλλαϊκού ξεσηκωμού, ενώ έχει τα εξής πολιτικά χαρακτηριστικά και στόχους: Να πέσει η κυβέρνηση και να ακυρωθούν το μνημόνιο και τα μέτρα. Ν’ ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση των πολιτικών λιτότητας, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του βασικού μισθού στο επίπεδο προ μνημονίου. Να υψώσουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας που θα αποσοβήσει την ανθρωπιστική καταστροφή.

Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας, με βασικό κριτήριο την απασχόληση και γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Να θέσουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του Δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί».