Με διακοπή μεταφοράς των μαθητών απειλεί το ΚΤΕΛ λόγω μη πληρωμής του


 

Με διακοπή επ’ αόριστον των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απειλεί από Δευτέρα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, λόγω ανεξόφλητων οφειλών, επικαλούμενο ότι πλέον δεν μπορεί να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη σε αυτή την απόφαση μετά την εξάντληση όλων των περιθωρίων: «Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί μοχλό πίεσης για την καταβολή των οφειλόμενων και καθυστερημένων ποσών, ούτε εξυπηρετεί σκοπιμότητες και εντυπωσιασμούς στις πλάτες των μαθητών. Είναι ύστατη απόφαση και μονόδρομος η διακοπή ενός μεταφορικού έργου το οποίο δεν μπορεί να χρηματοδοτεί πλέον η εταιρεία μας, τη στιγμή που της οφείλονται ακόμα ποσά από το προηγούμενο σχολικό έτος 2011 – 2012».

 

Αν και έπρεπε να έχουν καταβληθεί, τα χρήματα για τη μεταφορά μαθητών Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2011 κατατέθηκαν για έγκριση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στις 6 Δεκεμβρίου. Όμως, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, η υπηρεσία δεν πρόλαβε να ελέγξει τις δαπάνες, με αποτέλεσμα, όταν έκλεισε η χρονιά, η ΥΔΕ να τις γυρίσει, για να κατατεθούν πάλι με το νέο χρόνο.

Τα χρήματα αυτά είναι περίπου 300.000 ευρώ και έχουν κατατεθεί εκ νέου για έγκριση, ενώ εκτίμησε πως πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επίσης, είπε ότι έχει κατατεθεί στην ΥΔΕ για έγκριση και 2ος λογαριασμός, ύψους 400.00 ευρώ.

«Κατανοώ τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη μη έγκαιρη πληρωμή, όμως πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα κάνουν υπομονή για λίγες ημέρες. Μίλησα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ και μου εξέφρασε την αγανάκτησή του. Θέλω να πιστεύω ότι, λόγω της ευαισθησίας του και παρά την πικρία του από την καθυστέρηση πληρωμής, δε θα προχωρήσει σε διακοπή των δρομολογίων», σχολίασε ο κ. Αλευράς.