Με συνταγή Φωστήρα και σκέψεις για Σκαρλάτο ετοιμάζεται η Καλαμάτα


Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

Στην τελική ευθεία κινείται η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας για το κρίσιμο Κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό. Ο Ζόραν Γέφτοβιτς έχει αρχίσει ήδη και αυτό έκανε και χθες στην προπόνηση που έγινε και πάλι στο δύσκολο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Άρι, να προσαρμόζει τα σχέδιά του, επιζητώντας μονάχα τους βαθμούς της νίκης. Ο Σέρβος τεχνικός βλέπει την ομάδα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ψυχολογικά να κινείται στα ίδια επίπεδα, γεγονός το οποίο αφήνει πολλά μηνύματα αισιοδοξίας εν όψει του καθοριστικού αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας.

Φαίνεται μάλιστα ότι έχει κατασταλάξει αναφορικά με το σχήμα το οποίο θα παρατάξει στο συγκεκριμένο ματς, ακολουθώντας τακτική… Φωστήρα. Τουλάχιστον οι εννέα με δέκα  ποδοσφαιριστές θα είναι οι ίδιοι μ’ αυτούς που ξεκίνησαν στην περασμένη αναμέτρηση και μονάχα ο Βασίλης Σκαρλάτος δείχνει να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Ο κ. Γέφτοβιτς τον προετοιμάζει για τη θέση του Κώστα Ηλιόπουλου, εμπιστευόμενος από κει και πέρα τους ίδιους παίκτες και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και ανάπτυξης της Μαύρης Θύελλας. Σφιχτά στην άμυνα και σίγουρα καλύτερες προϋποθέσεις στην ανάπτυξη και τη δημιουργία…  Πιο σαφή θα γίνουν τα πράγματα μετά τη σημερινή προπόνηση, που θα γίνει και πάλι στο γήπεδο του  Άρι, εφόσον όμως το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει στο «Γ. Λουκαρέας».

 

Όλα καλά με Μπελεβέντη

Εκτός μάχης από το Κυριακάτικο ματς θα βρίσκεται ο Τάσος Καντούτσης, που διανύει το τελικό στάδιο αποθεραπείας του, όπως επίσης και ο Βαγγέλης Βελεβέντης, που χειρουργήθηκε (αρθροσκόπηση)  χθες το πρωί από τον χειρούργο ορθοπεδικό Γιάννη Αναγνωστόπουλο σε κλινική της πρωτεύουσας.

Όλα πήγαν ρολόι για τον Ηπειρώτη αμυντικό, που υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε περίπου 5 – 6 εβδομάδες.