Ο «Caveman» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας


 

ΕΔΕ ξεκίνησε ο Παν. Κατσίβελας για τις συνθήκες

 

Φρικτό θάνατο, δεμένος στο κρεβάτι του, σε θάλαμο του Ψυχιατρείου Τρίπολης, βρήκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες ένας 34χρονος Καλαματιανός που νοσηλευόταν στο ίδρυμα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το στρώμα του ασθενούς, ενώ όσοι προσέτρεξαν δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας βρήκαν απανθρακωμένο και δεμένο στο κρεβάτι του τον άτυχο 34χρονο.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά ένας νοσηλευτής, ο οποίος διακομίστηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Παναγιώτης Ευσταθίου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είχαν βάρδια, κατέβαλαν προσπάθειες να σώσουν τον άτυχο άνδρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και πρόσθεσε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τόσο οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά, για τα αίτια της οποίας ενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης, όσο και για τους ιατρικούς λόγους που υπαγόρευαν την καθήλωση του 34χρονου ψυχασθενούς από την Καλαμάτα.
Η διενέργεια της ΕΔΕ έχει ανατεθεί στο διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος για το σκοπό αυτό μετέβη στην Τρίπολη.